• Er heerst een gemoedelijke, gastvrije en gezellige sfeer bij de stijldansgroep.

    Diana Schwab

35 jaar dansen bij stijldansgroep Kwikstep

PUTTEN Er heerst een gemoedelijke, gastvrije en gezellige sfeer bij 50+ stijldansgroep Kwikstep. De groep die 35 jaar geleden van start ging als Dansgroep-Putten met circa 20 leden, met toentertijd als locatie het gemeentehuis, bestaat vandaag de dag uit 36 mensen. Joke Vink, die sinds kort samen met Janneke Bolijn het voorzitterschap van Henk Corino hebben overgenomen, geeft aan dat er op de wekelijkse dansmiddag op woensdag, gemiddeld 30 mensen aanwezig zijn, maar er is zeker ruimte voor meer.

Diana Schwab

Het feit dat Bolijn en Vink de taken van Corino samen overnemen is ook best logisch, als je bedenkt dat Henk Corino ruim 10 jaar, niet alleen de voorzitter was, maar tegelijkertijd ook penningmeester, secretaris, DJ en oprichter van het nieuwsblad 'De Kwik-Step'. Het is dan ook als dank aan Corino dat de groep zijn naam onlangs wijzigde naar 50+ Stijldansgroep Kwikstep. Bovendien komen de aanwezigen niet alleen meer uit Putten, maar ook uit oa Almere, Apeldoorn en Harderwijk.

De dansgroep komt wekelijks op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur bij elkaar. In verband met de verbouwing van Stroud wordt er momenteel gedanst bij Bowling en Partycentrum Putter Eng. Als de verbouwing eind van het jaar van Stroud afgerond is, zullen ze daar weer verder gaan. Joke Vink geeft aan dat iedereen welkom is van beginner tot zeer geoefend. ,,Er worden geen lessen gegeven, maar je kunt zeker van elkaar leren.'' Hoewel men over leden spreekt, is er geen sprake van een bijdrage voor een lidmaatschap, wel wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor de zaalhuur bij aanwezigheid. Drankjes zijn voor eigen rekening, hapjes worden zo nu en dan geregeld.

TRAINEN Op zo'n middag worden er wel 35 tot dansen gedaan. De muziek wordt redelijk democratisch gekozen, en wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met elkaars wensen. Behalve ballroom, latindansen en een line dancing, worden er oude dansen zoals Veleta en Kruispolka gedanst. Dansen is een heerlijke manier om op een ongedwongen wijze zowel geest als lichaam te trainen. Het volgen van het ritme van de muziek traint het reactievermogen van de spieren en de choreografie verbetert de coördinatie.

De meeste aanwezigen hebben zich ooit samen met hun partner aangemeld. Vink zelf heeft haar man 46 jaar geleden op de dansschool leren kennen en danst nog steeds samen met hem met veel plezier. Samen iets ondernemen is goed en gezellig. Het sociale aspect van de dansgroep is ook belangrijk, er zijn mooie vriendschappen ontstaan en het bijzondere is toch ook dat mensen, ondanks dat van een aantal leden hun partner overleden is, toch nog steeds blijven komen. De woensdagmiddag is echt iets om naar uit te kijken.

Joke Vink geeft aan dat geïnteresseerden altijd welkom zijn om kennis te maken en mee te dansen. Om praktische redenen, tenslotte er wordt 'aan twee' gedanst is het goed om je als 'man-vrouw' aan te melden, mocht je echter alleen zijn en toch graag willen dansen, neem dan ook zeker contact op. Het gaat er bovenal om dat je plezier hebt aan het dansen en je het leuk lijkt om dit te doen met gelijkgestemde.

Voor meer informatie over de dansgroep kan er contact opgenomen worden met Janneke Bolijn, tel. 0341-562060 email: bolijn59@gmail.com  of  Joke Vink, tel. 0341-557901 email: jokevinkdansen@gmail.com.