• Over één ding zijn de organisatoren het roerend eens: volgend jaar komt er absoluut een vierde editie!

    Mandy Veldman
  • Een goed bezochte Puttense Haringparty bij Partycentrum De Huifkar.

'Aan de staart, uitje en zuurtje erbij, happen maar!'

PUTTEN Waar de Puttense Haringparty de twee voorgaande edities uitsluitend door plaatselijke ondernemers bezocht kon worden, waren particuliere bezoekers dit jaar halverwege de avond ook welkom. Afgelopen donderdag 22 juni verzamelde tout (ondernemend) Putten zich voor de derde editie om al netwerkend te genieten van de gezelligheid én van de zilte zilveren vis.

Charlotte Kroone

De Puttense Haringparty werd ook dit jaar weer georganiseerd door Partycentrum De Huifkar, Visgilde Foppen en MTH accountants & adviseurs. Met een kleine tweehonderd bezoekers viel de opkomst de drie organisatoren wat tegen. Hanneke Grevengoed-De Swart namens MTH: ,, Mogelijk waren er minder bezoekers door de donkere wolken die de lucht vulden aan het begin van de avond. Wie zich daar niet door liet weerhouden, trof een gezellig ingericht plein aan, gevuld met stands van verschillende (lokale) ondernemers: Bouwbedrijf de Bruin (één van de trouwe sponsoren), BBM Advocaten, Berends & Slump hypotheken en verzekeringen, Broekhuis Volvo, nieuwkomer Vinivo, Blauwtulp Wealth Management, Queen of Hearts, Hert Bier - die het fris zachte biertje 'Mooi Leven' presenteerde en ten slotte Meiling Meesterschilders, Interieur & Decoratie. De standhouders staan hier graag en vinden het een leuk event waar zij graag hun klanten en relaties voor uitnodigen."

NIEUWE FORMULE Henk van Emous van Partycentrum de Huifkar: ,,Voorheen werd er jaarlijks door de Rabobank een haringparty georganiseerd. Toen zij ermee stopten vond ik het belangrijk om een leuk evenement te behouden in Putten voor de ondernemers. Nieuw dit jaar was dat ná het middagprogramma - met ondernemers, bestuursleden van stichtingen en verenigingen en overige genodigden - vanaf 20.00 uur ook andere geïnteresseerden konden aansluiten. De reden daarvoor was simpel: hoe meer zielen des te meer vreugd! Of deze nieuwe formule aanslaat gaan we na afloop evalueren. Daarnaast hebben we met een kleine aanpassing in de locatie - van achter naar vóór Partycentrum De Huifkar - geprobeerd het event meer het gevoel van 'samen' te benadrukken."

De drie organisatoren hebben elkaar in de Puttense Haringparty goed gevonden. Jorgen Schuurman van Visgilde Foppen: ,, Dat wij elkaar opgezocht hebben om dit event te realiseren is eigenlijk best logisch: we hebben Henk voor de drankjes en de locatie, Hanneke voor het netwerk en de organisatie en ik verzorg samen met mijn vrouw Sandra de Hollandse Nieuwe en lekkere gebakken kibbeling.''

AAN DE STAART Schuurman: ,,We hebben ruim zeshonderd haringen klaargemaakt deze avond. Zelf eet ik m'n haring het liefst kaal, aan de staart - zoals het eigenlijk hoort. Maar voor de liefhebber maakten we ze ook klaar in kleine stukjes, uitje of augurk erbij of zelfs met een wit bolletje!"