• Robin van Lonkhuijsen

Aangifte geboorte of huwelijk voortaan online

PUTTEN De gemeente Putten verbetert haar digitale dienstverlening. Via de gemeentelijke website www.putten.nl is het nu ook mogelijk om online aangifte van een geboorte te doen en online een huwelijksdatum te reserveren.

Bruidsparen die in Putten willen trouwen (of een geregistreerd partnerschap willen aangaan), kunnen - door via de gemeentelijke website in te loggen met DigiD - online de datum, de tijd en de locatie van het huwelijk vastleggen. Als zij online hun huwelijksdatum vastleggen, dan doen zij direct de melding voorgenomen huwelijk (voorheen ondertrouw).

Als een kind in Putten geboren is, dan kunnen de ouders door in te loggen met DigiD online de aangifte van de geboorte doen. Als de ouders online aangifte doen, dan wordt de geboorteakte voor hen opgemaakt en hoeven zij alleen nog in het gemeentehuis hun handtekening onder de geboorteaangifte te komen zetten.

Personen die de aangifte niet online kunnen of willen doen, kunnen via de gemeentelijke website www.putten.nl een afspraak maken of langskomen bij de afdeling Burgerzaken. De afdeling is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op donderdag van 08.30 uur tot 20.00 uur.