• Koen Suyk

Aankoop van grond voor weg en woningbouw

PUTTEN Tussen de gemeente Putten en de familie Ruiter is overeenstemming bereikt over de verkoop van gronden. Deze zijn nodig voor zowel de aanleg van de Henslare als de woningbouw in de wijk Rimpeler.

Wijnand Kooijmans

In totaal gaat het om de verwerving door de gemeente van iets meer dan vier hectare grond. Hiervoor telt de gemeente een bedrag van ruim 1,2 miljoen euro. Daarnaast moet de gemeente voor iedere meter grond die wordt verkocht voor woningbouw nog eens 12,50 euro per vierkante meter betalen. Vijfhonderd vierkante meter grond wordt gratis geleverd aan de familie Ruiter die daarop zelf een woning mag bouwen. Op de grond die eigendom blijft van de familie Ruiter mogen ze daarnaast ook nog een woning bouwen. Hiervoor wordt aan de gemeente een vergoeding betaalt van 75.000 euro.

De bestemming van de grond die eigendom blijft van de familie Ruiter verliest wel de agrarische bestemming. Wel krijgen zij toestemming hierop bedrijfsactiviteiten te ontwikkelen. Deze mogen echter niet de ontwikkeling van de woningbouw in Rimpeler in de weg staan. De familie krijgt verder nog 19.674 euro van de gemeente vergoed voor de inschakeling van deskundigen. De gemeenteraad moet over de aankoop nog een besluit nemen.