Aanleg nieuw kunstgrasveld De Meeuwen

PUTTEN - De aanleg van het nieuwe kunstgrasveld voor KV De Meeuwen is woensdag 28 januari officieel begonnen. Met een handtekening van voorzitter Harry Hoorn, die tekende namens Stichting Accommodatie De Meeuwen, Bert Kelderman van Van Kessel Sport en Cultuurtechniek en wethouder Ard Kleijer bezegelden de partijen de opdracht voor de aanleg van het nieuwe veld. Daarmee wordt De Meeuwen een van de eerste clubs van Nederland die vanaf het komende seizoen haar velden volledig heeft aangepast op de nieuwe veldafmetingen die sinds dit jaar zijn doorgevoerd door het KNKV.

Achter de schermen is de Stichting Accommodatie De Meeuwen samen met de faciliteitencommissie van korfbalvereniging De Meeuwen al maanden bezig met de voorbereidingen. Het oude veld, aangelegd bij de inrichting van de accommodatie aan de Halvinkhuizerweg in 2001, was al een aantal jaar toe aan vernieuwing. Met dank aan de flexibele en meedenkende opstelling van de gemeente Putten is het gelukt om in een relatief kort tijdsbestek te komen tot een aanbesteding. De aanbesteding is gewonnen door Van Kessel Sport en Cultuurtechniek. Een veelzijdige aannemer die zich bezighoudt met het ontwerpen, ontwikkelen, realiseren en beheren van sport- en recreatieprojecten. Het bedrijf beschikt over ruim 60 jaar ervaring en werkt met een team van specialisten aan de meest uiteenlopende projecten in Nederland en projectmatig in het buitenland.

Jaap van den Heuvel tekende namens het Puttense bedrijf Van den Heuvel, eveneens sponsor van De Meeuwen, voor de opdracht om het hekwerk rondom het veld aan te brengen. Hiervoor is al het nodige voorwerk gedaan door een grote groep vrijwilligers van De Meeuwen. Omdat De Meeuwen met de realisatie van het veld ook de omliggende accommodatie wil opknappen, zullen er de komende maanden diverse acties worden ingezet om de benodigde middelen bij elkaar te krijgen. Op 13 februari is er een grote sponsorloop met als thema De Elfstedentocht. In het voorjaar wordt een grote fancy fair georganiseerd en zal er een veiling plaatsvinden. Daarnaast kan iedereen een aantal vierkante meters van het nieuwe veld 'kopen'.

Van Kessel zal het nieuwe veld realiseren in februari, maar is daarbij afhankelijk van het weer. Op 16 maart zullen de eerste teams van De Meeuwen gebruik maken van het nieuwe veld.