• www.lintjes.nl

Acht inwoners van Putten ontvangen een koninklijke onderscheiding

PUTTEN Burgemeester Lambooij mocht donderdag 26 april bij zeven inwoners van Putten een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uitreiken. De achtste werd door de burgemeester van Amersfoort overhandigd.

Het gaat om mevrouw Willy van Winkoop-de Harder, Gert van Asselt, Jan van den Hoorn, Ard Kleijer, Gijs Liefting, Gerard Maaskant en Arie Schreuder. De achtste onderscheiding is voor Norbert van Hengstum. Omdat hij al zijn activiteiten in Amersfoort verricht, ontvangt hij de onderscheiding uit handen van de burgemeester van Amersfoort.

Willy van Winkoop-de Harder is vanaf 1987 vrijwilliger bij het Rode Kruis, afdeling Bunschoten. Vanaf 1997 is zij vrijwilliger bij de Bond van Hervormde Zondagsscholen op Gereformeerde Grondslag in Putten. Sinds 2011 zet zij zich vrijwillig in bij de Hersteld Hervormde Gemeente.

Gert van Asselt is van 1996 tot januari 2018 lid van de vrijwillige brandweer bij de brandweerpost Putten geweest als hoofdbrandwacht.

Jan van den Hoorn zet zich al jaren in voor de Hersteld Hervormde Gemeente, Daarnaast is hij sinds 1992 actief voor de Stichting Oktober 44 en vanaf 1998 voor het Puttens Historisch Genootschap.

Ard Kleijer is jarenlang actief voor voetbalvereniging SDC Putten. Daarnaast was hij vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Putten. Sinds 2001 is hij politiek actief. Vanaf 2015 is de heer Kleijer als oprichter en bestuurslid betrokken bij de Stichting 'Samen Verder'.

Gijs Liefting is 23 jaar voorzitter geweest van de Stichting Putten-Roemenië-Moldavië. Vanaf 1998 is hij actief voor de Hervormde Gemeente Putten. Daarnaast is hij sinds 2010 bestuurslid van Stichting Fonds voor de Huisarmen van Putten –Coop Schrassert in Putten. Vanaf 2014 is Liefting vrijwilliger bij de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden in Ermelo.

Gerard Maaskant heeft zich van 1988 tot 2011 als vrijwilliger ingezet voor de Hervormde Gemeente Putten. Sinds 1992 is hij actief betrokken bij de Stichting Putten-Roemenië-Moldavië.

Arie Schreuder was 8 jaar bestuurslid van de Vereniging voor Christelijk Nationale Scholen op Gereformeerde Grondslag. Ook is hij jarenlang actief geweest voor de Gereformeerde Kerk in Putten. Sinds 2005 is hij betrokken bij de Oranjevereniging Putten.

Norbert van Hengstum is vanaf 1991 bestuurslid van Voetbalvereniging Hooglanderveen. Van 2011 tot 2017 was hij actief betrokken bij Voetbalvereniging Sparta Nijkerk.