• In het theaterconcert 'Hollandse vedettes van vroeger' laat zangeres Tamara Tol de liedjes van vroeger herleven.

    Jan Tuijp

Dit is er de komende tijd te doen in en om Putten

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

2 oktober 2019

Putten

[Credo Bijbelstudieavonden
[19:15 Achterstraat 39
Heb je dat ook weleens, dat je je afvraagt hoe God in deze wereld 'werkt' en hoe in jouw leven? En hoe zit het met de kerk, zijn alle godsdiensten gelijk? Wat houdt bidden in en hoe moet je de bijbel lezen? Allerlei vragen die je jong of oud, jezelf wel een keer afvraagt. De Gereformeerde kerk te Putten organiseert avonden over het christelijk geloof. Op vijf woensdagavonden zullen de diverse thema's rond het christelijk geloof centraal staan. Jong of oud(er), gelovig of niet, vragen en twijfels, of zeker van alles, trouw kerkganger of nog nooit een kerk van binnen gezien, iedereen is van harte welkom op de Credo Bijbelstudieavonden.

5 oktober 2019

Putten

[Inloopatelier mozaïeken Gonda Santing
[11:00 Poolserondweg 2
Iedere mozaïekliefhebber is welkom in het atelier van Gonda Santing in Putten. Elke eerste zaterdag van de maand is er een open atelier en kan iedereen met interesse voor mozaïek langskomen voor een praatje of vraag. Gonda Santing: ,,Hergebruik en de wereld kleurrijker maken zijn de basisthema's van mij. Zo geef ik spiegels, tafeltjes, vazen een tweede leven en werk ik met materialen als oud servies, en ander afval of met keramiektegels en glassteentjes.'' Een open atelier houdt in dat je je niet hoeft op te geven of aan te melden. De koffie staat klaar! Het atelier is gevestigd aan de Poolserondweg 2 te Putten.

Ermelo

[Barokmuziek in De Muzerije
[15:00 Telgterbuurtweg 27
Zo dicht bij Putten, maar zo relatief onbekend ligt verscholen op het Veluwse platteland een juweeltje van een muziektempel, een keurig houten gebouw gelijkend op een kerkje. In het buitengebied tussen Putten en Ermelo ligt het verscholen in de natuurlijke tuin van Gerrit en Greetje ´t Hart. Zij zijn beiden in hart en nieren musici; Gerrit doet dan ook niets liever dan voor u te spelen op zijn secretaireorgel en zijn klavecimbel. Hij wil u op zaterdag 5 oktober dan ook laten genieten van prachtige Barokmuziek. Natuurlijk zal de muziek van J.S.Bach niet ontbreken en misschien hoort u ook wel Pachelbel of de Italianen. Het concert begint om 15.00 uur. Opgeven kan bij Margritte van den Berg: Tel. : 0341-276127 of mobiel 06-16381283

6 oktober 2019

Putten

[Muziek in het Koetshuis op Schovenhorst
[15:30 Garderenseweg 93
Zondagmiddag 6 oktober geeft de Friese band WIEBE een concert op landgoed Schovenhorst. Eerder gaf de zanger/pianist van de band, Wiebe Kaspers, al een concert op het landgoed, samen met zanger Syb van der Ploeg. De band WIEBE bestaat naast de zanger/pianist ook uit slagwerker Daan Slagter, en bassist Florian den Hollander. De drie jongemannen kennen elkaar van het ArtEZ conservatorium in Zwolle, en brengen in september hun nieuwe album 'Y' uit, met als leidraad de verwerking van liefdesverdriet, in de bijzondere vorm van een middelgroot doosje. Waarom? Dat legt de band vaak op humoristische wijze uit tijdens hun concert. De heren maken theatrale popmuziek, met voor het publiek vaak herkenbare liedteksten. Koetshuis open om 15.00 uur. Aanvang 15.30 uur met een pauze. Entree 15 euro per persoon (contant). Vriend van Schovenhorst één gratis kaartje. Reserveren kan via info@schovenhorst.nl

8 oktober 2019

Putten

[Vorming en Toerusting: Kaj Munk (1898-1944)
[20:00 Achterstraat 39
Dr. Hans Hofstra vertelt op dinsdag 8 oktober over de Deense predikant Kaj Munk, een veelzijdige persoon, die minder bekend is dan ds. Dietrich Bonhoeffer, maar zijn verzet tegen de nazi's en de Jodendeportaties in Denemarken zijn minstens even indrukwekkend. Opgeven bij: Marja Benschop Tel. : 0341 – 358079 E-mail: marjabenschop@chello.nl

Ermelo

[Filmhuis Ermelo
[20:00 Raadhuisplein 4
Filmhuis Ermelo vertoont de film 'A Casa Tutti Bene'. Kaarten kosten 8,00 euro inclusief een drankje. Reserven kan via e-mail: filmhuisermelo@gmail.com of door te bellen naar 06-20207920.

9 oktober 2019

Putten

[Ossenmarkt: Hart voor Israël
[10:00 Verlengde Dorpsstraat
De interkerkelijke werkgroep Hart voor Israël zal weer nadrukkelijk aanwezig zijn op de Ossenmarkt van 9 oktober. Op de bekende locatie aan de Verlengde Dorpsstraat zullen zeven kramen staan, waar unieke Israëlproducten te koop worden aangeboden en waar ook aan een leuke activiteit met prijzen kan worden meegedaan, zoals fles hengelen, reuzen kikkerspel of de reuzen spiraal. Dat allemaal voor het goede doel : zorggroep ALEH in Israël waar meer dan 700 meervoudig gehandicapte kinderen liefdevol verzorgd worden.

11 oktober 2019

Putten

[Jubileumconcert Chr. Koor 'Jedid-Jah'
[19:30 Achterstraat 39
Jedid-Jah bestaat 25 jaar en geeft op 11 oktober 2019 een jubileumconcert. Onze dirigent Harrie Stijf hebben we gevraagd een project te schrijven. En dat heeft hij gedaan. Een project over het leven van Petrus met als titel: 'Volg (je) Hem?!'. Vijftien liederen/muziekstukken heeft hij hiervoor geschreven. Leander van der Steen en Martien van der Zwan hebben de orkestpartituur gemaakt. Kortom...een uniek en bijzonder project wat je niet mag missen!

12 oktober 2019

Putten

[Alle koren Veluwsche Sanghertjes geven feestelijk concert
[15:30 Raadhuisplein 4
Op zaterdag 12 oktober geven de Veluwsche Sanghertjes een feestelijk zaterdagmiddagconcert in de Lukaskerk. Alle koren van de Veluwsche Sanghertjes doen aan dit concert mee. Het wordt een oog- en oorstrelend concert met topmuzikanten als Marten Kamminga op de piano, Wout van Veen op het orgel, Geraldine Ligtermoet op de viool, Ben Stolte op de bas en Geralda Snoeijer met slagwerk. De aanvang is 15.30 uur. De entree bedraagt 7,00 euro voor volwassenen (5,00 euro in de voorverkoop) en voor kinderen tot en met 12 jaar 2,00 euro.

[Koorconcert voor Israël Putten
[19:30 Henslare 2
Op 12 oktober 2019 staat een prachtig koorconcert gepland van het Hollands Jongerenkoor in de Hersteld Hervormde Gemeente te Putten. Het koor wordt begeleid door het Hollands jongeren orkest. Beiden staan onder leiding van Peter Wildeman. Op deze avond hoopt ook het Elspeets Mannenkoor Con Amore onder leiding van Gerrit Knikker te zingen. De vleugel wordt bespeeld door Mark Brandwijk, het orgel door Joost van Belzen en Jan Post en Wilhelm Groenendijk speelt trompet.
De toegang tot deze avond is gratis en het concert begint om 19.30 uur. Er zijn collecten voor stichting Christenen voor Israël en voor de onkosten (uitgang).

Putten

[Tamara Tol met 'Hollandse vedettes'
[20:15 Raadhuisplein 4
Wie kent ze niet…de prachtige klassiekers van Corry Brokken, Conny Vandenbos, Lenny Kuhr, Rita Hovink, Willeke Alberti of de meezingers van Imca Marina of de Zangeres Zonder Naam? Wat zou het mooi zijn om in de passende sfeer van het theater weer eens van deze pareltjes te genieten. De Hollandse vedettes van vroeger hebben de basis gevormd voor de Nederlandstalige zangeressen van nu. In het theaterconcert 'Hollandse vedettes van vroeger' laat zangeres Tamara Tol de liedjes van vroeger herleven. Samen met haar band neemt ze u mee in een reis vol emoties, herkenbaarheid en nostalgie. La Mamma, Mijn ideaal, Net als toen, Milord, Roosje mijn roosje, Laat me alleen, De troubadour, Spiegelbeeld, Mijn dagboek, Het oude huis, Telkens weer, Heel even. En dit is nog maar een greep uit het grote repertoire van onze Hollandse vedettes van vroeger. www.tamaratol.nl zaterdag 12 oktober 2019, De Dialoog in Ermelo Aanvang 20.15 uur Toegangsprijs: € 19,50 Reserveren: www.theaterdialoogermelo.nl.