• Deelnemer toertocht 2018 Renger Guliker

    Lions Putten/Rob van Erk

Dit is er de komende week te doen in Putten

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

18 september 2019

Putten

[Credo Bijbelstudieavonden
[19:15 Achterstraat 39
Voor iedereen die zich weleens afvraagt hoe God in deze wereld en in zijn of haar leven 'werkt' of bijvoorbeeld wil weten hoe het zit met de kerk, of alle godsdiensten gelijk zijn en wat bidden inhoudt, organiseert de gereformeerde kerk in Putten avonden over het christelijk geloof. Op vijf woensdagavonden zullen de diverse thema's rond het christelijk geloof centraal staan. Jong of oud(er), gelovig of niet, vragen en twijfels, of zeker van alles, trouw kerkganger of nog nooit een kerk van binnen gezien, iedereen is van harte welkom op de Credo Bijbelstudieavonden.

19 september 2019

Putten

[Vorming & Toerusting: Leo Fijen over een uitnodigende kerk
[20:00 Achterstraat 39
Leo Fijen, wie kent hem niet van de televisie (RKK Kloosterserie, Kruispunt, Hour of Power en met Antoine Bodar na het Urbi et Orbi) komt donderdag 19 september naar Putten om te vertellen over de uitnodigende kerk. Van buiten is de kerk vaak een burcht, maar van binnen een kathedraal. En dan niet de kerk als gebouw maar als gemeenschap van heiligen. Wat kunnen wij beter doen? De avonden van Vorming & Toerusting worden georganiseerd vanuit de gereformeerde kerk, de Rooms-Katholieke kerk en de hervormde Andreaskerk. Opgeven voor deze avond kan bij Margritte van den Berg, tel: 0341-276127 of mobiel 06-16381283 E-mail: baerghuesli@kpnmail.nl

21 september 2019

Putten

[Lions toertocht met oude en zeldzame auto's
[9:30 Fontanusplein 1
De Lions Club Putten 'Arkemheen' organiseert zaterdag 21 september voor de vierde keer een toertocht met oude en zeldzame auto's. De Lions organiseren deze toertocht om met de opbrengst hiervan goede doelen financieel te kunnen ondersteunen. De opbrengst van de toertocht gaat dit jaar naar twee goede doelen de Stichting Hoogvliegers en de Stichting Putten Job Support.

De toertocht is dit jaar uitgezet door twee professionals met een lang en succesvol verleden op het gebied van rally rijden: Eddy van den Hoorn en Bart Rietveld. Beiden stellen hun tijd en energie belangeloos ter beschikking voor het goede doel. De toertocht gaat over de binnenwegen van de schitterende (Zuid- West)-Veluwe. De eerste auto vertrekt omstreeks 10.00 uur vanaf het Kerkplein. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan tot uiterlijk 15 september op www.lionsputten.nl.

23 september 2019

Putten

[Lezing: Evert de Graaf
[20:00 Kiefveldersteeg 11
Evert de Graaf geeft op maandag 23 september een lezing op de Mariahoeve. Het thema van de lezing is: de rol van A. Seyss- Inquart en met name H.A. Rauter bij de Razzia Putten. De lezing begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 4,00 euro inclusief koffie/thee.

24 september 2019

Putten

[Vorming & Toerusting: Omgaan met schaduwkanten
[20:00 Achterstraat 39
Ds. Mark Verrips geeft op dinsdag 24 september een lezing over Omgaan met je schaduwkanten. Elke voorkant heeft een achterkant. Elk licht een schaduw. Zo ook wij allen. Onze schaduwzijde bestaat uit al die kanten van onszelf die we verbergen, ontkennen of onderdrukken. Hiertoe behoren alle eigenschappen, emoties en negatieve gedachten die we proberen te negeren of af te wijzen. Volgens de Zwitserse psycholoog Jung vertelt onze schaduw ons wat we liever niet willen zijn. Dat ontdekten enkele Amerikaanse dominees. Zij schreven er een boek over getiteld: 'Overwin je schaduwzijde'. Ze richten zich in dit boek op mensen die leiding geven. Grote leiders in kerk en samenleving kunnen plotseling van hun voetstuk vallen, als ze niet leren omgaan met hun schaduwzijde. Deze avond van Vorming & Toerusting wordt georganiseerd vanuit de gereformeerde kerk, de Rooms-Katholieke kerk en de hervormde Andreaskerk. Opgeven bij : Lily Veen Tel.: 0341-35 24 17 E-mail: lveen@chello.nl

25 september 2019

Putten

[25 jaar viering Open Kerk - Inloop
[10:30 Achterstraat 39
De Open Kerk, de inloop van de drie samenwerkende kerken (de gereformeerde kerk, de hervormde Andreaskerk en de Rooms-Katholieke Parochie) viert op woensdagmorgen 25 september het 25-jarig bestaan in de gereformeerde kerk aan de Achterstraat. Vanaf 10.00 uur is er koffie en thee. De viering met als hoofdthema 'Een gezamenlijke terugblik' begint om 10.30 uur. Om 11.30 uur is er tijd voor een Meditatief Moment tot 11.45 uur. Een bijdrage aan het programma wordt verleend door mevrouw Doutzen van der Heide en de heer Wim van Til. Zij zullen vertellen over het verleden van de Inloop met anekdotes. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de heer Marten Kamminga. Gasten en stamgasten, iedereen is van harte welkom.

26 september 2019

Putten

[PCOB-middag in de Aker
[14:30 Fontanusplein 2
De PCOB-afdeling Putten begint op donderdag 26 september weer met haar middagen in de Aker. En op deze eerste middag van het nieuwe seizoen komt de heer Lodewijk met zijn programma over Johan de Heer. En van Johan de Heer heeft iedereen weleens gehoord; hij is bekend van vele gezangen en geestelijke liederen. De middag begint om 14.30 uur.

27 september 2019

Putten

[Workshop rollatordansen in De Schauw
[11:30 Schauwplein 27

Senioren uit Putten kunnen op vrijdag 27 september deelnemen aan een workshop rollatordansen in De Schauw. Deze workshop zal worden gegeven door Margriet van der Putten-Pols van 'Dansen zonder drempels'. Tijdens de workshop zal er een afwisseling zijn van rollatordansen en zit-dansen (dansen op de stoel). Ook mensen in een rolstoel kunnen deelnemen. Er zijn 'muzikale duwers' aanwezig. Voor meer informatie over rollatordansen zie ook: https://www.nsrd.nl/ Voor bewoners van De Schauw is deelname gratis, gasten betalen een bijdrage van 5,00 euro. Voor deze activiteit is het nodig vooraf aan te melden. Dit kan tot uiterlijk 20 september via 088-0563000 of via welzijn.deschauw@znwv.nl

[Van Klaagzang naar Hoop, de film.
[20:00 Brinkstraat 91
Filmreportage van het muziektheaterstuk 'Van Klaagzang naar Hoop' dat eind juni 2018 werd opgevoerd bij en in de buurt van de Vrouw van Putten. De razzia van Putten gezien door de ogen van kinderen en vrouwen. Na de film kan men vragen stellen aan de spelers. Kaarten a 5 euro verkrijgbaar bij de VVV van Putten of aan de zaal. Meer info www.theaterhuiswildzwijn.nl