• Archief BDUmedia

Open middag brandweer Putten

PUTTEN Dag en nacht staan dertig vrijwilligers klaar om uit te rukken als er ergens hulpverlening gewenst is of brand uitbreekt – in Putten en omgeving. De brandweer in Putten is één van de 56 brandweerposten in de Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland. Graag laten zij zien wie zij zijn en wat zij doen. Daarom houden zij een actieve en informatie open middag op zaterdag 14 september.

Van 12.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom om kennis te maken met de brandweer van Putten. In en rondom de brandweerkazerne aan de Kelnarijstraat 10a in Putten zijn die middag allerlei actieve en informatieve evenementen. De vrijwillige brandweerlieden zetten deze middag de deuren van de brandweerkazerne wagenwijd voor het publiek open om een kijkje te komen nemen in het reilen en zeilen van de brandweer.

In en rondom de brandweerkazerne laten de brandweermannen en - vrouwen diverse demonstraties zien, waaronder verschillende blusdemonstraties. Ook zijn er allerlei leuke spelopdrachten te doen die geschikt zijn voor jong en oud. De jongste bezoekers – brandweerspuitgasten in spé – kunnen zelfs hun brandweerdiploma halen.