• Lions toertocht met oude en zeldzame auto's.

    Lions Putten/Rob van Erk

Uittips in en rond Putten komende week

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

11 september 2019

Ermelo

[Filmhuis Ermelo vertoont De Dirigent
[20:00 Raadhuisplein 4
Biografische film (drama) over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brice. Het is 1926 en de Nederlandse 24-jarige Antonia Brico droomt ervan om dirigent te worden. Ze wordt niet serieus genomen en moet via een enorme omweg toch proberen haar droom te verwezenlijken. Regie: Maria Peters. De toegang voor deze film bedraagt 8,00 euro inclusief consumptie na afloop. De film is toegankelijk voor iedereen vanaf 12 jaar. Reserveren kan via e-mail: filmhuisermelo@gmail.com

14 september 2019

Putten

[Open Monumentendag op de Mariahoeve
[10:00 Kiefveldersteeg 11
Op zaterdag 14 september zal De Mariahoeve te bewonderen zijn tijdens de Open Monumentendag 2019. In en rondom de boerderij zullen diverse gidsen bezoekers begeleiden en hen de bijzondere boerderij laten zien. Om 12.30 uur en 13.30 uur zal het koor Goldies but Oldies een muzikale noot ten gehore brengen. De entree is gratis deze dag.

[Open Monumentendag op Kasteel De Vanenburg
[11:00 Vanenburgerallee 13
Tijdens de Open Monumentendag kunnen belangstellenden Kasteel De Vanenburg bezoeken en kennismaken met de rijke historie van het landgoed en de hedendaagse functie van het kasteel. Tijdens deze dag kunnen bezoekers in het restaurant of op het terras terecht voor een kopje koffie met gebak of een lekkere lunch. Ook zijn de zalen te bewonderen in het kasteel, is er een speurtocht voor kinderen en is er de mogelijkheid om een prachtige parkwandeling te maken. De wandeling en speurtocht zijn gratis te verkrijgen bij de receptie. Het koor Cantiamo treedt om 12.00 en 15.00 uur op in de Oranjerie.

[PHG Boekenmarkt
[10:00 Bilderdijkstraat 43a
De eerstvolgende PHG Boekenmarkt is op zaterdag 14 september van 10.00 tot 15.00 uur. De PHG Boekenmarkten vinden plaats in de voormalige basisschool Klein Schovenhorst, Bilderdijkstraat 45 te Putten (eigen ingang tegenover de Aldi).

De Boekenmarkt heeft een uitgebreide collectie tweedehands boeken van literatuur, reizen, (streek)romans, koken, mens en maatschappij, hobby, kinder-/jeugd, poëzie tot religie. Er is ook een gezellige stamtafel. De inkomsten zijn volledig bestemd voor het Historisch Museum De Tien Malen en Museumboerderij Mariahoeve. Boeken zijn ook altijd van harte welkom. Neem daarvoor contact op met Ep Jansen (M. 0681208580) of Peter Vink (M. 0651179335)

[Brocante Route Putten
[10:00 Bato'sweg 15
Brocante Route Putten is een route langs een vijftal winkeltjes met daarin brocante, curiosa, retro, vintage, antiek, boeken, meubeltjes, stijgerhout en nog veel meer leuke atikelen. Iedere tweede zaterdag van de maand zijn de winkeltjes open. Zaterdag 14 september is iedereen van 10.00 tot 16.00 uur welkom om te komen snuffelen. Voor de adressen: zie de folder die verkrijgbaar is bij VVV Putten of kijk op www.meukisleuk.nl.

Putten

[Open Monumentendag op Kasteel De Vanenburg
[11:00 Vanenburgerallee 13
Breng een bezoek aan Kasteel De Vanenburg tijdens Open Monumentendag en maak kennis met de rijke historie van het landgoed en de hedendaagse functie van het kasteel. Tijdens deze dag kunt u in het restaurant of op het terras terecht voor een kopje koffie met gebak of een lekkere lunch. U kunt ook de zalen bewonderen in het kasteel. Maak een speurtocht met de kinderen of loop de prachtige parkwandeling. De wandeling en speurtocht zijn gratis te verkrijgen bij de receptie. Of luister naar het optreden van het koor Cantiamo om 12.00 en 15.00 uur in de Oranjerie.

15 september 2019

Putten

[Gratis Podium Schovenhorst 'Extra'
[11:30 Garderenseweg 93
In de ommuurde tuin bij Brasserie op Schovenhorst kunnen muziekliefhebbers op zondagmorgen 15 september van 11.30 tot 12.00 uur gratis genieten van muziek. Theodore Dubois is een Franse componist die leefde tussen 1837 en 1924. Hij liet zich inspireren door Mendelssohn en Schumann. De combinatie van de klanken van strijkers en blazers maken dit werk tot een bijzonder en mooi stuk muziek. Het gezelschap Friends in Music, FIM, bestaat sinds 2015. De leden, zeer goede amateurmusici, kennen elkaar uit verschillende projecten en orkesten waarin zij spelen. Het is muziek die prettig in het gehoor ligt, momenten van grote vreugde afwisselt met warme melancholie. Na afloop gaat het gezelschap Friends met de hoed rond. Meer info: www.schovenhorst.nl.

21 september 2019

Putten

[Lions toertocht met oude en zeldzame auto's
[9:30 Fontanusplein 1
De Lions Club Putten 'Arkemheen' organiseert zaterdag 21 september voor de vierde keer een toertocht met oude en zeldzame auto's. De Lions organiseren deze toertocht om met de opbrengst hiervan goede doelen financieel te kunnen ondersteunen. De opbrengst van de toertocht gaat dit jaar naar twee goede doelen de Stichting Hoogvliegers en de Stichting Putten Job Support. De toertocht is dit jaar uitgezet door twee professionals met een lang en succesvol verleden op het gebied van rally rijden: Eddy van den Hoorn en Bart Rietveld. Beiden stellen hun tijd en energie belangeloos ter beschikking voor het goede doel. De toertocht gaat over de binnenwegen van de schitterende (Zuid- West)-Veluwe. De eerste auto vertrekt omstreeks 10.00 uur vanaf het Kerkplein. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan tot uiterlijk 15 september op www.lionsputten.nl.

23 september 2019

Putten

[Lezing: Evert de Graaf
[20:00 Kiefveldersteeg 11
Evert de Graaf geeft op maandag 23 september een lezing op de Mariahoeve. Het thema van de lezing is: de rol van A. Seyss- Inquart en met name H.A. Rauter bij de Razzia Putten. De lezing begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 4,00 euro inclusief koffie/thee.

27 september 2019

Putten

[Workshop rollatordansen in De Schauw
[10:30 Schauwplein 27
Senioren uit Putten kunnen op vrijdag 27 september deelnemen aan een workshop rollatordansen in De Schauw. Deze workshop zal worden gegeven door Margriet van der Putten-Pols van 'Dansen zonder drempels'. Tijdens de workshop zal er een afwisseling zijn van rollatordansen en zit-dansen (dansen op de stoel). Ook mensen in een rolstoel kunnen deelnemen. Er zijn 'muzikale duwers' aanwezig. Voor meer informatie over rollatordansen zie ook: https://www.nsrd.nl/ Voor bewoners van De Schauw is deelname gratis, gasten betalen een bijdrage van 5,00 euro. Voor deze activiteit is het nodig vooraf aan te melden. Dit kan tot uiterlijk 20 september via 088-0563000 of via welzijn.deschauw@znwv.nl.

[Van Klaagzang naar Hoop: de film.
[20:00 Brinkstraat 91
Filmreportage van het muziektheaterstuk 'Van Klaagzang naar Hoop' dat eind juni 2018 werd opgevoerd bij en in de buurt van de Vrouw van Putten. De razzia van Putten gezien door de ogen van kinderen en vrouwen. Na de film kan men vragen stellen aan de spelers. Kaarten a 5 euro verkrijgbaar bij de VVV van Putten of aan de zaal. Meer info www.theaterhuiswildzwijn.nl.