• Wijnand Stomp treedt woensdag 23 oktober op in De Dialoog in Ermelo met 'Een IJsbeer in de Tropen' (4-plus).

    De Vier Windstreken

Wat ga jij allemaal doen de komende dagen rond Putten?

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

23 oktober 2019

Putten

Lunch & Wandelen voor het hele gezin
12:00 Garderenseweg 93
Schovenhorst biedt op woensdag 23 oktober een leuk middagarrangement 'Van Woeste grond tot Wereldbomen' op Landgoed Schovenhorst in Putten. Vanaf twaalf uur is de ontvangst bij Brasserie Schovenhorst met een heerlijke herfstlunch. Half 2 gaan deelnemers op stap samen met gids Aart. De Veluwe was woeste grond, maar hoe zijn deze bomen uit de hele wereld hier dan gekomen? Inhoud arrangement: herfstlunch inclusief één consumptie, rondleiding, afsluitend herfstdrankje. Kosten: 20,00 euro per persoon. Kinderen 4 tot 12 jaar 12,50 euro per persoon. Alleen meewandelen? Dan zijn de kosten 5,00 euro per persoon; graag contant betalen. Aanmelden kan via www.schovenhorst.nl.

Ermelo

Voorstelling 'Een IJsbeer in de Tropen' 4-plus
15:00 Raadhuisplein 4
Wijnand Stomp treedt woensdag 23 oktober op in De Dialoog in Ermelo met 'Een IJsbeer in de Tropen' (4+). Een kleine ijsbeer drijft op een ijsschots weg uit zijn witte poolwereld. Hij komt in een land waar alles groen is. Hij ziet er planten en bloemen en ontmoet vreemde dieren. Wat een avontuur! Toch wil hij graag weer terug naar huis. Zijn nieuwe vriend Hippo het nijlpaard weet daar wel iets op… Kids comedian Wijnand Stomp, een van de beste theatrale vertellers die Nederland rijk is, wekt elk verhaal op unieke interactieve wijze tot leven. Aanvang 15.00 uur. Toegangsprijs 8,50 euro. Reserveren kan via www.theaterdialoogermelo.nl.

24 oktober 2019

Putten

Speuren op de Mariahoeve
11:00 Kiefveldersteeg 11
Soms kun je in de herfstvakantie met heel kleine dingen, heel veel plezier beleven. Bijvoorbeeld door met behulp van QR-codes een echt museum te ontdekken. Zomaar met je eigen telefoon zien hoe drie zussen en hun broer honderd jaar geleden in een kleine Veluwse boerderij leefden. Je komt op vreemde plaatsen door de speurtocht in en rond de boerderij te volgen. Als je tussen 10 jaar en 16 jaar oud bent, mag je op donderdag 24 oktober tussen 11.00 en 15.30 uur komen speuren op de Mariahoeve. Helemaal gratis! Neem wel zelf je telefoon mee. Ben je jonger dan 10 jaar? Geen probleem! Vraag je vader of moeder mee. Zij betalen dan 2,50 euro entree. De speurtocht duurt ongeveer 5 kwartier.

Lunch & Wandelen voor het hele gezin
12:00 Garderenseweg 93
Schovenhorst organiseert op donderdag 24 oktober De Paddenstoelenzoektocht op Landgoed Schovenhorst. Vanaf twaalf uur is de ontvangst bij Brasserie Schovenhorst met een heerlijk herfstlunch 'De Bospaddenstoel'. Half 2 gaan deelnemers op stap samen met gids Annemarie. Ze gaan in het kleurige bos van Schovenhorst speuren naar paddenstoelen. Inhoud arrangement: herfstlunch inclusief één consumptie, rondleiding, afsluitend herfstdrankje. Kosten: 20,00 euro per persoon. Kinderen 4 tot 12 jaar 12,50 euro per persoon. Alleen meewandelen? Dan zijn de kosten 5,00 euro per persoon; graag contant betalen. Aanmelden kan via www.schovenhorst.nl.

25 oktober 2019

Putten

Familiemusical Roodkapje in Theater Stroud
14:30 Brinkstraat 91
Een wolf die gek is op breien, een oma die glutenvrije koekjes uitdeelt … in de familiemusical Roodkapje komt het 'ware' verhaal van Roodkapje aan het licht. De musical is leuk voor jong en oud en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kaarten à 15 euro inclusief pauzedrankje zijn te krijgen via www.theaterstroud.nl, bij de VVV aan het Kerkplein of aan de kassa van het theater. De voorstelling begint om 14.30 uur.

26 oktober 2019

Putten

PHG Boekenmarkt
10:00 Bilderdijkstraat 43a
De Boekenmarkt is op zaterdag 26 oktober van 10.00 tot 15.00 uur. Thema deze maand: Kinderboek.

Knolletjesfeest Mariahoeve
11:00 Kiefveldersteeg 11
Het jaarlijkse knolletjesfeest op de Mariahoeve vindt plaats op 26 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur. Er zijn diverse activiteiten: proeven van stoppelknollen, erwtensoep of broodje hamburger te koop, varken op de leer, diverse ambachten, houtcarvedemonstraties, museumbezoek onder leiding van een ervaren gids vanaf 11.00 uur; laatste rondleiding om 15.00 uur. Waarom de naam knolletjesfeest? Vroeger werden de akkers na de oogst van het koren vaak ingezaaid met knollen of snijrogge. Zij werden gebruikt als groenvoer voor de melkkoeien als ze van de weide naar de stal gingen.

Rouw Café Humanitas Steun bij Rouw
16:00 Brinkstraat 91
Op zaterdag 26 oktober van 14.00 tot 16.00 uur is er een Rouw Café in Stroud voor iedereen met verlies van een dierbare. Marian van Til neemt plaats aan tafel. Wat betekenen rituelen voor een mens? Wellicht bieden rituelen houvast om met het verdriet en de pijn van rouw om te gaan. Aanmelden kan via rouwcafe@gmail.com of telefoon 06-11281500 www.humanitas.nl/afdeling/noord-veluwe.

Oktoberfest SDC Putten
18:00 Roosendaalseweg 111
Zaterdag 26 oktober vindt opnieuw het Oktoberfest plaats in de kantine van SDC Putten. Toegang is gratis, en voor iedereen toegankelijk. Behalve een dj, zullen er twee zangers aanwezig zijn.

29 oktober 2019

Putten

Vorming & Toerusting: Jezus een mensenleven
20:00 Achterstraat 39
Prof. C. den Heijer zal op dinsdag 29 oktober in de gereformeerde kerk aan de Achterstraat spreken over Jezus. Het Nieuwe Testament opent met vier evangeliën. ,,Wie de moeite neemt die geschriften met elkaar te vergelijken ontdekt al snel dat zij op verschillende manieren over Jezus spreken'', zegt professor Den Heyer.

Het verhaal van Marcus, het oudste evangelie, heeft geen geboorteverhaal, maar begint met de volwassen Jezus, de timmerman uit Nazareth. Een mens onder de mensen. Dankzij Mattheüs en Lucas vieren we kerstfeest. Maar ook hun verhalen verschillen op tal van punten. Het vierde evangelie is in alle opzichten een geval apart. De mens Jezus wordt vergoddelijkt: hij wordt de zoon van God genoemd. In de loop der eeuwen heeft Jezus vele gezichten gekregen. Opgeven kan bij: Jan Braaksma, tel: 0341- 360095. E-mail: j.braaksma@chello.nl.

30 oktober 2019

Putten

Credo Bijbelstudieavonden
19:15 Achterstraat 39
Heb je dat ook weleens, dat je je afvraagt hoe God in deze wereld 'werkt' en hoe in jouw leven? En hoe zit het met de kerk, zijn alle godsdiensten gelijk? Wat houdt bidden in en hoe moet je de bijbel lezen? Allerlei vragen die je jong of oud, jezelf wel een keer afvraagt. De Gereformeerde kerk te Putten organiseert vijf avonden over het christelijk geloof. Op vijf woensdagavonden zullen de diverse thema's rond het christelijk geloof centraal staan. Woensdag 30 oktober is iedereen weer van harte welkom.

31 oktober 2019

Putten

Lezingenserie TussendeBoeken
19:30 uur, Brinkstraat 56
De reeks lezingen met de naam 'TussendeBoeken' in de Bibliotheek in Putten wordt op donderdag 31 oktober voortgezet met een lezing door Bertus Cornelissen met als titel Landschap van de kaart. Het landschap verandert elke dag. Kaarten à 3 euro (inclusief koffie) zijn verkrijgbaar door te reserveren in de Bibliotheek. Het is een initiatief van Bibliotheek Noordwest-Veluwe en de Stichting voor Natuur- en Milieubescherming te Putten.

PCOB-middag in De Aker
14:30 Fontanusplein 2
PCOB-middag in "de Aker" Op D.V. 31 okt. is de heer Jan Wiersma te gast bij de PCOB van Putten Hr. Wiersma is jarenlang trouwambtenaar geweest in Staphorst en hij heeft voor ons een doos met verhalen achter de hand. En daar komt hij over vertellen. Vergezeld van een Powerpoint presentatie belooft het voor ons een boeiende middag te worden. U wordt van harte uitgenodigd vanaf 14.30 uur in "de Aker" te Putten.

2 november 2019

Putten

Inloopatelier mozaieken Gonda Santing
11:00 Poolserondweg 2
Iedere mozaïekliefhebber is welkom in ons atelier in Putten. Elke 1e zaterdag van de maand vanaf september 2019 is een open atelier en kan iedereen met interesse voor mozaïek langskomen voor een praatje of vraag. Welkom in de wereld van het mozaïeken. Hergebruik en de wereld kleurrijker maken zijn de basisthema's van mij. Zo geef ik spiegels, tafeltjes, vazen een tweede leven en werkt ze met materialen als oud servies, en ander afval of met keramiektegels en glassteentjes. Een open atelier is dat je je niet hoeft op te geven of aan te melden. Het atelier is gevestigd aan de Poolserondweg 2 te Putten.

4 november 2019

Putten

Educatieve avond COV Putten
20:00 Voorthuizerstraat 14
Ter voorbereiding op onze concerten van 7 december en van 16 mei 2020 wordt een educatieve/verdiepingsavond verzorgd op maandag 4 november in de Andreaskerk in Putten, waarvoor we u hartelijk uitnodigen. Aanvang 20.00 uur. Onze deskundige, enthousiaste dirigent, Gerben Budding, zal ons op deze avond meer vertellen over de Christmas Carols en over het oratorium Die Schöpfung van J. Haydn. Er is die avond ook de mogelijkheid om bepaalde kooronderdelen mee te zingen, maar alleen luisteren mag ook. Deze avond is bestemd voor onze donateurs, Vrienden van de COV, adverteerders en sponsors. Maar ook alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Verder zijn nieuwe leden van harte welkom. Vooral tenoren en bassen. Meer informatie op covputten.nl.

7 november 2019

Putten

Film : The Shack
20:00 Voorthuizerstraat 14
Ds.Reinoud Koning De film is gebaseerd op het boek The Shack. Hierin krijgt hoofdpersoon een mysterieuze uitnodiging – schijnbaar van God – om terug te gaan naar de hut waar zijn dochtertje is misbruikt en vermoord. Daar ontmoet hij de Drie-eenheid. God de Vader ('Papa') wordt afgeschilderd als een stevige, donkere vrouw, Jezus als timmerman uit het Midden-Oosten en de Heilige Geest als een Aziatische vrouw. Mack gaat op de uitnodiging in en bevindt zich vervolgens op een ingrijpende reis op zoek naar de waarheid, vergeving en acceptatie. Mack's weekend in deze hut verandert zijn leven. Opgeven bij : Margritte van den Berg Tel. : 0341-276127 of 06-1638 1283 E-mail: baerghuesli@kpnmail.nl.

11 november 2019

Putten

Marc Chagall
20:00 Voorthuizerstraat 14
Ramen van het Hadassah-Ziekenhuis in Jeruzalem Ben Piepers De ramen in de kapel van het Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem zijn ontworpen door Marc Chagall. Het zijn twaalf kleurrijke ramen vol symboliek. Ze gaan over de twaalf zonen van Jacob op wie de twaalf stammen van Israël teruggaan. Chagall heeft zich onder meer laten inspireren door het verhaal van Jacob, die op zijn sterfbed zijn twaalf zonen zegent. Er is een uitvoerige inleiding met aandacht voor de bijbelse achtergrond en teksten van Chagall over deze ramen. Bij het kijken naar de twaalf ramen zullen we ook aandacht besteden aan enkele voorstudies en ontwerpen van de ramen. De bijeenkomst wordt begeleid door Ben Piepers, theoloog, die zich verdiept heeft in moderne kunst. Opgeven bij : Eugene Falger Mobile : 06-1637 8015 E-mail: elffalger@solcon.nl.

13 november 2019

Putten

Credo Bijbelstudieavonden
19:15 Achterstraat 39
Heb je dat ook weleens, dat je je afvraagt hoe God in deze wereld 'werkt' en hoe in jouw leven? En hoe zit het met de kerk, zijn alle godsdiensten gelijk? Wat houdt bidden in en hoe moet je de bijbel lezen? Allerlei vragen die je jong of oud, jezelf wel een keer afvraagt. De Gereformeerde kerk te Putten organiseert avonden over het christelijk geloof. Op vijf woensdagavonden zullen de diverse thema's rond het christelijk geloof centraal staan. Jong of oud(er), gelovig of niet, vragen en twijfels, of zeker van alles, trouw kerkganger of nog nooit een kerk van binnen gezien, iedereen is van harte welkom op de Credo Bijbelstudieavonden.