• Glasvezel Buitenaf

Aftrap aanleg glasvezel in Putten

PUTTEN Op de grens van de gemeenten Putten en Nijkerk is gestart met de aanleg van glasvezel. Wethouders Roelof Koekkoek uit Putten en Mariëlle Broekman uit Nijkerk maakten vrijdagmorgen samen met Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van Glasvezel buitenaf, een start met de eerste graafwerkzaamheden door in twee graafmachines de eerste meters geul te graven.

In april werd bekend dat er glasvezel in dit buitengebied zou komen, want ruim de helft van de inwoners had een glasvezelabonnement afgesloten. De aanleg is volgens de initiatiefnemers belangrijk voor het buitengebied van Vallei en Veluwe Midden, dat strekt van Baarn tot Uddel. Wethouder Broekman: ,,Snel internet is voor de inwoners van het buitengebied een voorwaarde om te kunnen wonen, werken en leven."

TROTS ,,Het is daarom ook zo mooi om te zien dat iedereen er samen voor gegaan is", vertelt wethouder Koekkoek. "Dankzij de ambassadeurs uit het gebied hebben we het benodigde percentage gehaald. Iets waarop wij als gemeente enorm trots zijn."

ENORME KLUS Aannemer BAM is de afgelopen weken al langs huizen geweest om te kijken waar de aansluiting gemaakt kan worden. ,,De aanleg van glasvezel in het buitengebied is een enorme klus waar de aannemer ongeveer een jaar voor nodig heeft", zegt Jos van der Klauw. ,,Maar waar mensen ook wonen, we gaan iedereen die zich aangemeld heeft aansluiten."

PLANNING In Putten worden de eerste huizen volgens de planning in het voorjaar van 2019 aangesloten. De rest van de regio volgt een half jaar later.