• Wijnand Kooijmans

Automobielparade al volgeboekt met deelnemers uit drie landen

PUTTEN Met onder meer een modelclub en een letterwedstrijd wil Joop Ploeg het truckplein aantrekkelijker maken om zo hier meer publiek naar toe te trekken vanaf Markt- en Kerkplein.

Wijnand Kooijmans

 

Dat zegt Ploeg bij de presentatie van de plannen voor de automobielparade die zaterdag 1 juli wordt gehouden. Met ditmaal ook deelnemers uit België en Duitsland. Het aantal inschrijvingen heeft inmiddels de tweehonderd overschreden. ,,Om alles in veilige banen te leiden betekent dit dat wij geen nieuwe inschrijvingen meer kunnen accepteren. Vol is vol", zegt Ploeg.

 

HOOFDSPONSOR De organiserende stichting werkt met uitsluitend vrijwilligers. ,,Alle 23 zijn ze opgeleid tot verkeersregelaar en als zodanig zetten we ze ook in", zegt Ploeg. ,,Voor het evenement zijn we volledig afhankelijk van sponsoren. Het is niet de bedoeling dat wij de kosten uit eigen zak moeten betalen. Want dat betreft ben ik blij met de VDB-recreatiegroep als nieuwe hoofdsponsor voor minaal drie jaar."  De vrijwilligers zijn allemaal van nieuwe shirts voorzien, dat geldt ook voor hesjes voor de verkeersregelaars.

 

TOERRIT De Automobiel Parade start om 09.00 uur met een toerrit door het landelijk gebied van Putten. Gestart wordt vanaf het terrein van De Meeuwen, de rust wordt gehouden bij het S.E.S.-restaurant op Strandparc Nulde. Hier moeten binnen een uur tussen de twee- en vierhonderd mensen worden bediend.

 

PARADE De parade door Putten start ditmaal al om 11.00 uur. Dat kan omdat de dag voor de militaire veteranen zich ditmaal beperkt tot Harderwijk en een stukje Ermelo. Daarna verricht Ploeg met burgemeester Henk Lambooij van Putten de opening. Muzikale optredens zijn er vanaf 12.00 uur door Egbert Dijkhuis uit Ermelo en nieuwkomer Gerard Palts uit Apeldoorn.

 

VERKIEZING Er is weer een verkiezing van de mooiste oldtimer in verschillende categorieën waarbij ditmaal ook een mooiste van het geheel wordt gekozen door de onafhankelijke juryleden. De prijsuitreiking is om 16.30 uur door wethouder Nico Gerritsen. Er rijden de gehele dag mini-trucks door het centrum van Putten waar kinderen vaak een stuk met meelopen. Om kinderen, maar ook grote kinderen meer te bieden komt er een dorp van honderd vierkante meter die wordt ingericht door de modelclub Vriendschap uit Vaassen.

Kunstenaar Jan Mastenbroek maakt een kunstwerk dat wordt geveild. De opbrengst is bestemd voor de Veluwse Wens Ambulance. Deze stichting is met zowel een ambulance als kraam aanwezig.

 

WONING Bijzonder noemt Joop Ploeg de komst van een truck met daarachter een woning. ,,Deze is nog niet eerder in Putten geweest, ik heb begrepen dat de man er als het ware in woont." Voor de deelnemers is er een letterwedstrijd. Op alle 23 trucks op het truckerplein is een letter te vinden waarmee een zin kan worden gevormd.