• De folkse klanken van de muziek van Scrum in de voorstelling op zaterdag 6 april.

    Eric van den Bandt

Avondje pub in theater Stroud

'Het beste van twee werelden op één avond samen!'

PUTTEN Hoe dat eruitziet, een avondje pub in het theater? Heerlijke rode pluche stoelen in een prachtige theaterzaal met de sfeer en klanken van je favoriete stamcafé. De mannen van de folkband Scrum brengen de twee elementen met het grootste plezier samen en laten het publiek in hun voorstelling Single Malt Folk Part 2 genieten van energieke, eerlijke, spontane folkmuziek.

Een avond met Scrum doet verlangen naar de pub. Maar wat doen we dan in het theater? Daar hebben de mannen van Scrum iets op gevonden: ze nemen hun stamkroeg 'The Dirty Glass' gewoon mee het podium op. Want de pub is immers de perfecte omgeving voor Single Malt Folk en de sterkste verhalen. Dat weten de gepassioneerde muzikanten van Scrum als geen ander.

FOLKMUZIEK Al vijftien jaar lang spelen zij hun 'Single Malt Folk' voor publiek in binnen- en buitenland. De zes gedreven muzikanten, tijdens de theatertour bijgestaan door een zangeres, delen een voorliefde voor energieke, eerlijke en spontane folkmuziek.

Sinds 2010 duikt Scrum iedere winter de theaters in met echte kroegverhalen. In maart 2018 brachten ze hun derde album uit, 'Single Malt Folk' getiteld. Naast eigen werk kan het publiek natuurlijk ook een aantal echte folk-klassiekers verwachten.

INFORMATIE Er zijn nog kaarten à 19,50 euro te krijgen via www.theaterstroud.nl, bij het VVV-kantoor of aan de kassa van het theater een uur vóór de voorstelling. De voorstelling begint om 20.15 uur.