• Het eerste optreden van Badabouce in Putten tijdens het Winterfeest.

    Henk Hutten

Badabounce nu ook in Putten

PUTTEN De Nijkerkse dansschool Badabounce is in september de grens overgestapt om een nevenvestiging te openen in sportschool Rinjani. Aanstaande zaterdag wordt de eerste demonstratie gegeven van de dansgroepen.

Maranke Pater

Jarno Klompenhouwer kreeg samen met zijn vrouw Jantine van dansschool Dancesation het aanbod om de dansschool over te nemen: ,,We zijn al weleens eerder benaderd door dansscholen uit Putten om ook hier te starten, maar toen waren we nog niet zo ver. Na lang wikken en wegen besloten we er vorig jaar wel voor te gaan.” En met succes, want inmiddels telt de dansschool al 110 leden.

,,In Nijkerk hebben we in de jaren dat we daar zitten 340 dansers. Het is een verrijking om Putten erbij te hebben. Het is mooi om iets nieuws op te kunnen starten en met beginnende en gevorderde dansers bezig te zijn. We hebben een compleet docententeam die ons hierbij ondersteund en we kijken goed naar de sfeer en de samenstelling in een groep voordat we er een docent aan koppelen, zodat de dansers altijd de docent krijgen die het best bij hen past.”

STIJLEN Er worden binnen de dansschool les gegeven in verschillende dansstijlen. Van Streetdance, Breakdance tot Hiphop. ,,We bieden aan verschillende leeftijdsgroepen lessen aan. Ons jongste lid is 5 jaar, de oudste 66.”

THEMA Aanstaande zaterdag is de allereerste dansdemonstratie in sporthal de Putter Eng. ,,Onze groepen hebben één keer opgetreden tijdens het Winterfeest. De komende dansdemonstratie is een tussenshow waarbij ze kunnen laten zien wat ze tot nu toe hebben geleerd. We hebben de kinderen en de volwassenen sinds september twee dansen geleerd en deze kunnen ze nu tonen aan familieleden en vrienden.” Als kledingthema is voor legergroen en zwart gekozen. ,,In juni vindt er een eindshow plaats in theater Harderwijk. Onze dansschool in Nijkerk danst in theater de Flint maar voor Putten hebben we voor theater Harderwijk gekozen. Het thema is dan ‘fout’. Onze leerlingen zullen dan op foute muziek dansen en laten dan in totaal vier dansen zien.”

KENNISMAKEN Tijdens de dansdemonstratie zullen er in totaal twintig dansen vertoond worden. ,,We hopen dat kinderen en volwassenen die ook graag kennis zouden willen maken met Badabounce ook naar de sporthal toe willen komen zodat ze kunnen zien wat we in onze mars hebben. Onze dansschool voelt als één grote familie, iedereen is erg bij elkaar betrokken en dat gevoel willen we aanstaande zaterdag ook uiten.”

De zaal in de Putter Eng is vanaf 14.15 uur geopend. De demonstratie begint om 14.30 uur.