• Impressie van het vernieuwde gemeentehuis.

    Gemeente Putten

BAM en Van Norel verbouwen gemeentehuis

PUTTEN De gemeente Putten heeft BAM Bouw en Techniek en Van Norel Bouwgroep geselecteerd voor het renoveren en revitaliseren van het gemeentehuis. Het gemeentehuis dateert uit 1976 en is toe aan groot onderhoud. Door het aanpassen van de indeling en het verbeteren van het binnenklimaat wil de gemeente Putten een gastvrij en toegankelijk gemeentehuis creëren.


Het ontwerp van Korfker Architecten en installatieadviseur DWA kenmerkt zich door transparante gevels en verticale houten stijlen. De hoofdentree wordt verplaatst en er komt een ruime centrale ontvangstruimte voor de bezoekers. In zowel het ontwerp als de uitvoering is veel aandacht voor duurzaamheid. De nieuwe duurzame installaties, hergebruik van materialen en de nieuwe buitengevel maken dat het energielabel verbetert van G naar A. Door gebouwautomatisering en een slim installatieontwerp is het gebouw niet alleen na de oplevering maar ook in de toekomst zeer flexibel in te delen en te gebruiken. 


Als bouwkundig en coördinerend aannemer is Van Norel Bouwgroep uit Epe geselecteerd. Zij is verantwoordelijk voor het strippen en compleet nieuw inrichten van de ambtelijke werkplekken en personeelsruimte. Daarnaast wordt de buitengevel van het gebouw volledig  vernieuwd.

BAM Bouw en Techniek voert de technische installaties uit voor de intensieve renovatie van het gemeentehuis. Een aantal belangrijke installaties, zoals die van het gemeentelijk archief, blijven tijdens de verbouwing in gebruik. BAM past daarom modulaire installaties toe. De prefab-modules bevorderen een effectief bouwproces en zorgen voor flexibiliteit in het installatieontwerp wanneer bijvoorbeeld de kantoorinrichting in de toekomst verandert. 

De werkzaamheden starten in de week van 3 september. De hele uitvoeringsperiode neemt circa één jaar in beslag. BAM en Van Norel zetten in hun plan van aanpak in op een robuuste planning en het beperken van overlast in het centrum van Putten.