Basisschool Steenenkamer aangesloten op glasvezelnetwerk

PUTTEN Op Basischool met de Bijbel Steenenkamer is deze week stilgestaan bij het belang van een goede toegang tot de digitale snelweg voor basisscholen. Dit ter gelegenheid van het aansluiten van deze school in het buitengebied van Putten op glasvezel.

De korte bijeenkomst werd door de voorzitter van de Coöperatie Glasvezel Buitengebied Putten, Jan van de Kraats, geopend. Hierna kreeg wethouder Ard Kleijer de gelegenheid om namens de ook aanwezige wethouders Nico Gerritsen en Roelof Koekkoek de basisschool te feliciteren met deze belangrijke stap. De wethouder bedankte het bestuur van de coöperatie, maar ook Reggefiber en de buurtbewoners. Door samenwerking van al de betrokken partijen is dit gelukt.

Aansluitend vertelde directrice Jolanda Beijer de aanwezigen wat het belang van een goede internetverbinding voor een basisschool is. Leermiddelen worden meer en meer per internet aangeboden.

Op BmdB Steenenkamer werken de leerlingen sinds deze zomer met een tablet. Dat kan enkel met een goede internetverbinding. De directrice liet zien welke grote voordelen het gebruik van een tablet voor zowel leerlingen als leerkrachten heeft. Het onderwijs wordt meer op de leerling afgestemd, er valt een stuk administratie voor de leerkracht weg en de leerling krijgt meer individuele aandacht. Ook de invoering van passend onderwijs wordt op deze manier eenvoudiger.

De aanwezigen kregen aan het eind de gelegenheid om even weer in de schoolbank te gaan zitten om te constateren dat het onderwijs via een tablet een grote verandering is ten opzichte van het onderwijs in het verleden.