• Het bedrijf aan de Vleessteeg mag voor de laatste keer uitbreiden.

    Wijnand Kooijmans

Bedrijf mag voor laatste keer uitbreiden

PUTTEN Een grondbedrijf aan de Vleessteeg in Putten krijgt toestemming voor een kleinschalige uitbreiding.

Wijnand Kooijmans

Volgens wethouder Nico Gerritsen is het wel gelijktijdig de laatste uitbreiding waaraan het college van burgemeester en wethouders wil meewerken. Het liefst ziet men dat het bedrijf verhuist naar een bedrijventerrein, gezien het grootschalige karakter dat het grondbedrijf inmiddels heeft aangenomen.

Bedrijven hebben op grond van het bestemmingsplan eenmalig tien procent te mogen uitbreiden. Volgens Gerritsen is dat percentage inmiddels bereikt. Enkele jaren geleden zijn afspraken gemaakt waardoor het bedrijf in tweeën is gesplitst. Dat daarvoor toestemming is verleend is uniek, zo zegt Gerritsen. In zijn inmiddels dertien jaar durende politieke loopbaan is het de tweede maal dat zo'n splitsing is toegestaan.

Dat het college toch wil meewerken is omdat hierdoor het zicht vanaf de Nijkerkerstraat op het bedrijf wordt weggenomen. Bovendien wordt voorkomen dat omwonenden problemen krijgen met geparkeerd staande auto's. De uitbreiding is vooral bestemd voor het parkeren van de auto's van personeel en bezoekers. Daarnaast wordt een groenstrook van vijf meter aangeplant.

In de groenstrook mogen geen gaten ontstaan. Bovendien moet een flink percentage het gehele jaar door een groene uitstraling houden. De leden van de commissie Ruimte hebben geen problemen met de uitbreiding. Het wordt gezien als een stukje maatwerk.

Al zet Henk Koornneef (Gemeentebelangen) enige vraagtekens bij de argumentatie van het college. Hij vindt dat beter kan worden aangegeven dat medewerking wordt verleend omdat het bedrijf past binnen de agrarische omgeving. Hiermee kan, zo vindt hij, worden voorkomen dat ook andere reguliere bedrijven bij de gemeente aankloppen om uitbreiding af te dwingen.