Bevrijdingsvuur naar Putten

PUTTEN Loopgroep De Samenloop uit Putten haalt in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur uit Wageningen op. Via een bijzondere route legt de groep hun weg naar Putten af. Tijdens de route staat de loopgroep in verschillende plaatsen even stil bij een oorlogsmonument, waar een kaars wordt aangestoken.

Ook moedigen verschillende leden van het college tijdens de tocht en bij de binnenkomst in het dorp de renners aan. Aangekomen op het Fontanusplein overhandigt loopgroep De Samenloop om 9.30 uur het bevrijdingsvuur aan locoburgemeester Koekkoek en vervolgens begint de huldigingsceremonie beginnen. Iedereen is van harte uitgenodigd om de lopers om 09.30 uur binnen te halen.


Al jaren halen gemeenten het Bevrijdingsvuur op in Wageningen. In de stad waar het einde van de Tweede Wereldoorlog officieel zijn einde kende, wordt jaarlijks in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken. Vertegenwoordigers van gemeenten uit heel Nederland halen daar het vuur op en brengen het lopend naar hun eigen woonplaats. In 2011 werd het vuur voor het eerst naar Putten gebracht. Dit gebeurt sindsdien elk jaar. Een groep van 22 inwoners neemt deze taak op zich.