• Onderzoek van de politie in een winkel na een overval. (archieffoto)

    AS Media

Bijeenkomst 'Laat je niet overvallen' voor ondernemers

PUTTEN Om ondernemers en hun medewerkers (detailhandel en daghoreca) te leren wat zij zelf kunnen doen om het risico op een overval of andere (winkel)criminaliteit te verkleinen, houden de gemeente Putten, de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een preventiebijeenkomst 'Laat je niet overvallen'.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 7 november in Pannenkoekenhuis De Huifkar, Kerkstraat 67 in Putten. Het begint om 18.45 uur (inloop met broodjes vanaf 18.00 uur) en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie en aanmelden (uiterlijk 1 november 2016): www.laatjenietovervallen.nl.

Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera's of een afroombox zijn daarbij een hulpmiddel. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de preventiebijeenkomst in Putten.

Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers alles over overvalpreventie en wat te doen als het toch gebeurt. Ook leren zij hoe om te gaan met winkeldiefstal en agressie. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeente, de politie en het CCV.