• De Bibliotheek

BoekStart inloopochtenden in bibliotheek

REGIO In de maand juni organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe in iedere vestiging van 10.00 tot 11.00 uur een inloopochtend BoekStart. Ouders met baby's en peuters zijn dan van harte welkom om vragen te stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen.

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert. Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Vooral kinderen met "temperament" lijken baat te hebben bij de wisselwerking met hun voorlezende ouders. Dit zijn baby's die veel huilen bij dagelijkse praktijken als aan tafel zitten en in bad gaan. Heleen van den Berg, zojuist gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden, concludeert na haar onderzoek dat voorlezen de interactie tussen ouder en kind verbetert, en daarmee ook negatieve interactie bij prikkelbare baby's voorkomt.

Inloopochtenden

Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert elke 2 maanden van 10.00 tot 11.00 uur een inloopochtend BoekStart, steeds in de tweede week van de maand. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u vragen stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, maakt u kennis met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor uw baby/peuter, wordt er voorgelezen en kunt u ervaringen uitwisselen met andere ouders. Dit alles onder het genot van een kopje koffie. Tijdens deze inloopochtenden is ook een medewerker van het Centrum Jeugd en Gezin aanwezig, zodat u ook vragen over opvoeden kunt stellen.

U kunt op dinsdagochtend 9 juni terecht in Bibliotheek Ermelo. Op woensdag 10 juni zijn er inloopochtenden in Bibliotheek Harderwijk en Elspeet. En tot slot is het op donderdag 11 juni de beurt aan Bibliotheek Nunspeet en Putten. De toegang is gratis.

De inloopochtend op 11 juni in Nunspeet heeft een bijzonder karakter. Onder de naam 'OntMoet mama' biedt de verlengde inloopochtend (9.45-11.15 uur) een podium voor herkenning en erkenning, door, voor en met andere moeders. Voor 'OntMoet mama' werkt de bibliotheek samen met het Centrum Jeugd en Gezin en Moeders Informeren Moeders. Anneke van Dijk komt deze keer een workshop Muziek op schoot geven.