Brandweer druk met nablussen brand Verhoef Packaging (video)

PUTTEN (ANP) Aan de Hoge Eng-Oost in Putten is vrijdagavond verpakkingsbedrijf Verhoef Packaging door brand verwoest. Zaterdagochtend was de brandweer nog druk met nablussen. Vannacht om 1.17 uur gaf de Veiligheidregio Noord- en OOst Gelderland de omliggende wegen weer vrij.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van verpakkingen voor levensmiddelen. De zeer grote uitslaande brand legde het bedrijfsgebouw in enkele uren in de as. De brandweer liet het pand gecontroleerd uitbranden.

Om het vuur te bestrijden zette de brandweer extra blusvoertuigen en hoogwerkers in. In het pand lagen materialen van papier, karton en kunststof opgeslagen. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aangrenzende vloerenzaak en garag waar op het moment van de brand nog personeel aanwezig was. Het autobedrijf werd ontruimt en de voertuigen werden naar buiten gehaald. Bij de uitslaande brand hebben zich meerdere explosies voorgedaan.

De brandweer heeft vanwege rookontwikkeling de omwonenden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en afzuigsystemen uit te zetten. Er zijn volgens de brandweer geen schadelijek stoffen vrijgekomen bij de brand. Door de brand ontstond een kleine stroomstoring waardoor enkele woningen in de omgeving zonder elektriciteit kwamen te zitten.

Foto's en video: Van Donkersgoed Multimedia