• Tienermoeders etike

    Stichting Etike

Brute aanslag op stichting Etike in Congo

PUTTEN/CONGO Het opvanghuis voor tienermoeders van stichting Etike in Congo, is overvallen, geplunderd en beroofd. De bewaker en de tien bewoners zijn met geweld overmeesterd, gekneveld en vastgezet in het huis. Vier tienermoeders zijn het slachtoffer geworden van brute verkrachting.

Dinsdag 19 april om 1.00 uur 's nachts, drongen twintig gewapende mannen met geweld het Kinshasa House binnen en plunderden het opvanghuis. De overvallers namen geld, computers, naaimachines, koffers en kleding mee. Vier moeders zijn op onmenselijke wijze door de overvallers verkracht.

Kuma Kabare, bestuurslid van de stichting, en voor zaken in Congo heeft met hulp van de politie de vrouwen bevrijd en opgevangen. De vier verkrachte moeders staan onder behandeling van het ziekenhuis en de bewoners van het Kinshasa House zijn tijdelijk ondergebracht in een veilige verblijfplaats.

,,Het is een traumatische ervaring en een ultieme vernedering", zegt voorzitter Hanno Kiezebrink. ,,De impact is enorm, oude wonden zijn op helse wijze weer opengereten! Dit heeft meer gevolgen dan de brand in 2014. We gaan ons beraden op de toekomst. Op dit moment voel ik mij verslagen. Wat we in acht jaar opgebouwd hebben is één uur vernietigd. Toch willen wij blijven bouwen aan een betere toekomst voor de vrouwen."

Stichting Etike, gevestigd in Putten, biedt tienermoeders een kans om aan hun eigen toekomst en aan de toekomst van hun kinderen te bouwen.