• Archief BDU

Burgemeester Lambooij vraagt provinciale hulp voor N303 en N798

PUTTEN In een uitgebreide lofzang op de samenwerking van elf gemeenten met de provincie in het project Vitale Vakantieparken, sluit de Puttense burgemeester Henk Lambooij af met de wens voor meer verkeersveiligheid op provinciale wegen en dan met name de N303 naar Barneveld en N798 naar Nijkerk.

Lambooij spreekt over een 'uniek project' en geeft de provincie complimenten voor de gezamenlijke aanpak van criminaliteit die op zo'n tien procent van de Veluwse vakantieparken voorkomt. ,,Op de rest van de parken is niets aan de hand en zijn we vooral bezig met revitalisering."

,,Ook in andere dossiers hebben we als gemeente heel prettig samengewerkt met de provincie. En dat is echt niet vanzelfsprekend, weet ik uit mijn jarenlange ervaring als bestuurder. Ik kan alleen maar hopen dat het nieuwe college met hetzelfde elan en dezelfde drive verdergaat op de ingeslagen weg. En dat de samenwerking de komende jaren net zo soepel verloopt. Als ik dan toch een verbeterpuntje moet noemen vanuit de gemeente, dan gaat dat over iets heel anders: de verkeersveiligheid op provinciale wegen. Die zou wat ons betreft nog beter kunnen, vooral op de N303 en N798. Maar tegelijkertijd weet ik ook dat dat niet eenvoudig is."