• Marcel Koch

Buurtbewonersgroep verbolgen over besluit fietsenstalling

PUTTEN Met de plaatsing van een fietsenstalling aan de Garderenseweg en de hiervoor benodigde kap van bomen wordt door de gemeente Putten gemeenschapsgeld verspild. Dat stelt de BuurtBewonersgroep Calcariaweg.

Wijnand Kooijmans

De gemeente Putten heeft het juridisch steekspel rond de verplaatsing van de fietsenstalling en de bushaltes van de Vijverhof naar het bosgedeelte van de Garderenseweg gewonnen, maar daar houdt het wat de groep betreft ook wel mee op. Gewezen wordt op het standpunt van vervoerder Syntus die de gemeente heeft laten weten de verplaatsing van de centraal gelegen haltes niet wenselijk te vinden.

OVERLEG In het overleg met de gemeente heeft, zo zegt de bewonersgroep, de gemeente er meerdere keren op gewezen dat 'bewoners niet het bos ingaan om daar te gaan staan wachten op een bus, vooral voor meisjes en vrouwen ontstaan risico's.' Tijdens de bewonersavonden voor alle bewoners hebben verschillende vrouwen ook tegen vertegenwoordigers van de gemeente aangegeven nooit op de onveilige plek op de bus te gaan staan wachten. De groep vindt dat de gemeente zich er te gemakkelijk vanaf heeft gemaakt met de opmerking voor optimale verlichting te zorgen.

OPLOSSING De groep vindt het „te zot voor woorden" dat er geen oplossing kan worden bedacht door de gemeente die tegemoet komt aan de wensen van de bewoners van de Garderenseweg en wat Syntus, de BuurtBewonersgroep en de bewoners zelf, aan verantwoordelijkheden bij de gemeente diverse keren heel duidelijk en indringend hebben aangekaart.