• De flitspaal aan de Voorthuizerstraat.

    Donkersgoed Multimedia
  • De flitspaal aan de Voorthuizerstraat.

  • De flitspaal aan de Voorthuizerstraat.

    Donkersgoed Multimedia

CJIB beoordeelt auto als snorfiets en beboet vervolgens de snelheid

PUTTEN Een man uit Lelystad schrok zich donderdag rot nadat hij een brief van het Centraal Justitieel Incassobureau op de deurmat had ontvangen. Volgens het CJIB was hij onlangs de flitspaal op de Voorthuizerstraat in Putten met een overschrijding van 35 kilometer per uur voorbij geraasd. Hij werd verzocht om contact op te nemen en op gesprek te komen om het één en ander uit te leggen.

De man was zich van geen kwaad bewust dat hij zo'n grote verkeersovertreding zou hebben gemaakt. Op de plek van de flitspaal mogen automobilisten 50km/u en hij denkt met zijn auto maximaal 60km/u gereden heeft.

Toen hij de brief nog een keer goed las, viel hem iets op. Het kenteken van zijn auto op de brief klopte, maar achter het kenteken stond 'snorfiets'. Aangezien een snorfiets maar 25km/u mag rijden, was volgens het CJIB de overschrijding 35km/u. De man is wel in het bezit van een snorscooter, maar heeft daar niet in Putten mee gereden.

Volgens het CJIB betrof het een fout in het systeem. Er was een verkeerde code gehangen aan de auto, waardoor deze ineens als snorfiets geregistreerd stond. De zaak is daarom geseponeerd.

De flitspaal op de Voorthuizerstraat in Putten is één van de actiefste palen van Gelderland. Het is niet bekend of er nog meer gedupeerden zijn.