• Archief BDUmedia

College weigert vergunning voor lantaarnpalen op oprit

PUTTEN Het Puttense college van burgemeester en wethouders blijft bij de weigering vergunning af te geven voor het plaatsen van twee lantaarnpalen langs een oprit aan de Nijkerkerstraat. Voor de plaatsing van drie palen is wel een vergunning afgegeven. 

Wijnand Kooijmans

De vergunning is geweigerd, mede op grond van een negatief welstandsadvies. Tegen de weigering heeft de aanvrager beroep aangetekend. De welstandcommissie vindt dat de twee lantaarnpalen te dominant zijn ten opzichte van de woning en de omgeving. Ook het college deelt de mening dat de twee palen te opvallend aanwezig zijn, mede omdat ze niet wegvallen achter en bij de woonbebouwing.

De commissie bezwaarschriften vindt dat er geen reden is aan te nemen dat het advies van de welstandscommissie gebreken vertoont en daarmee terecht is overgenomen door het college. Plaatsing zonder meer kan niet, omdat dit strijdig is met het geldende bestemmingsplan.

Door de aanvrager is aangevoerd dat de lantaarnpalen noodzakelijk zijn voor de veiligheid en andere oplossingen minder zijn gewenst. De commissie vindt lantaarnpalen van vier meter hoog niet noodzakelijk voor de veiligheid. Om de oprit in het donker te kunnen zien, zijn palen met zo'n hoogte niet noodzakelijk, zo stelt de commissie.

Er wordt door de commissie geen reden gezien het college te adviseren de vergunning alsnog te verstrekken. Dat wordt overgenomen door het college.