• Excelsior, het Puttens Mannenkoor en Eigenwijs geven binnenkort een concert in de Vanenburg. 

    Henk Hutten

Concert EigenWijs en Puttens Mannenkoor

PUTTEN Kasteel De Vanenburg is op 16 december het toneel van een bijzonder concert. Dan treden het Puttens Mannenkoor en dameskoor EigenWijs samen op.

Maranke Pater

 

EigenWijs is een koor dat niet plaatsgebonden is. Leden komen uit de hele omgeving. Vorig jaar maart bestond het koor 6 jaar. Initiatief voor het gezamenlijke concert kwam van de leden van EigenWijs. Beb de Windt, voorzitter van het koor: ,,Ik denk dat het een unieke samenwerking wordt tijdens het concert. Het is leuk om samen met een mannenkoor te kunnen optreden. Dat geeft het een extra tintje. Gasten worden ontvangen door zowel een lid van EigenWijs als een lid van het Puttens Mannenkoor. We willen een leuke sfeer creëren op deze manier. Voor de Vanenburg is het een mooie manier om het kasteel en landgoed op een andere manier op de kaart te zetten."

DINEREN Vooraf is er gelegenheid om te dineren in het kasteel. Het Puttens Mannenkoor geeft ieder jaar een gratis te bezoeken Kerstconcert in De Aker voor bejaarden en minder validen. Het Puttens Mannenkoor heeft volgend jaar een jubileum te vieren. Het is oudste bestaande koor in Putten. Op 2 december 2017 is het 70 jaar geleden dat het koor startte. Djoon Hoijer, voorzitter van het Puttens Mannenkoor:,,We zijn een neutraal koor en zingen zowel christelijke als niet-christelijke liederen. Het Puttens Mannenkoor is niet aan een kerk verbonden." Het koor heeft een eigen gebouw waar de leden de afgelopen tijd samen met EigenWijs hebben geoefend voor het concert in de Vanenburg. De Windt: ,,De leden van EigenWijs oefenen bij elkaar thuis dus moesten we voor onze gezamenlijke repetities wel uitwijken." Om tot een mooi programma te komen, gingen de aanwezigen een aantal keren samen vergaderen. Hoijer: ,,Het was erg interessant om het repertoire op elkaar af te stemmen. Zo wilden we allebei 'O holy night'  graag zingen." De Windt: ,,We wilden onze eigenheid bewaren, maar tegelijkertijd elkaar ook versterken. De mannen- en vrouwenstemmen vullen elkaar goed aan."

NUMMERS Het 33 leden tellende Puttens Mannenkoor neemt nummers als 'Santo', 'Daar blonk een ster' en 'Transeamus' voor zijn rekening.EigenWijs zingt onder andere 'Joy to the world'. Het nummer 'Standing by' wordt door EigenWijs vertolkt met vier bassen van het Puttens Mannenkoor. De koren zingen ook samen een aantal nummers zoals 'I'm dreaming of a white Christmas' en 'Amazing Grace'. Om het programma compleet te maken zijn solisten Erzike en Arthuro uitgenodigd om op de piano en cello te komen spelen. Van hun hand komen nummers als 'Auf dem wasser' van Schubert, Réverie van Schumann en Le Cygne van Saint Saens. Soliste Martina zal in het nummer 'What child is this' gezongen door EigenWijs haar opwachting maken Hoijer: ,,We hebben ook medewerking gevraagd aan muziekcorps Excelsior." 

Het concert van beide koren begint om 19:45 uur in de Vanenburg. De zaal is een half uur eerder open. Voor informatie over kaarten: www.puttensmannenkoor.nl en www.koor-EigenWijs.nl.