Dertig nieuwe fietsroutes op de Veluwe gepresenteerd

PUTTEN Speciaal voor de fiets- en wandelbeurs in Utrecht, begin maart, geven VisitVeluwe en het Routebureau Veluwe een boekje uit met dertig nieuwe fietsroutes op de Veluwe. Per route is een recreatieondernemer betrokken die beginpunt of eindpunt van de route kan zijn. De routes maken gebruik van het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk waarmee er ook allerlei variaties zijn te maken door de fietsers.

Vanaf medio maart zijn de 30 routes als boekje verkrijgbaar via de plaatselijke VVV's en de deelnemende ondernemers. De routes zijn ook te downloaden via www.routesopdeveluwe.nl.De uitgave van dit routeboekje was een goede aanleiding voor de officiële opening van het Routebureau Veluwe door gedeputeerde Bea Schouten op 22 februari in restaurant De Korenmolen in Eerbeek, één van de deelnemende ondernemers aan de routes. Na de opening bood de heer Luc Berris, lid van de VeluweBoard, de eerste exemplaren aan, aan de betrokken ondernemers. Wethouder Luuk Tuiten van Brummen vertelde het gezelschap een en ander over de route rond Eerbeek en de Veluwse papierindustrie.


Het Routebureau Veluwe richt zich op het ontwikkelen, beheren en uitdragen van Veluwse routes voor fietsers, mountainbikers, ruiters en wandelaars. Er wordt intussen al gewerkt aan knooppunten ­netwerken voor wandelaars en ruiters.
Luc Berris is namens de grondeigenaren lid van de VeluweAlliantie en lid van de VeluweBoard, het dagelijks bestuur van de VeluweAlliantie. Hij is enthousiast over deze vorm van Veluwse samenwerking: ,,Goede routes zijn niet alleen aantrekkelijk voor toeristen en bewoners, maar zijn ook een goed hulpmiddel om de natuur te ontzien op die plaatsen waar dat nodig is. Zo proberen we verschillende belangen die tegenstrijdig lijken, op een goede wijze aan elkaar te verbinden."
Het Routebureau Veluwe is niet een fysiek kantoor, maar een samenwerkingsvorm met een website, mailadressen en een aantal medewerkers die overleg voeren over de goede stappen.