Dierenkliniek waarschuwt voor hondenvirus

PUTTEN De laatste weken heeft Dierenkliniek Putten meerdere, volwassen honden behandeld met ernstige, vaak bloederige diarree en braakklachten. Enkele honden zijn ondanks intensieve behandelingen overleden. Na veel onderzoek is het volgens de praktijk inmiddels vrijwel zeker dat de klachten veroorzaakt worden door een Parvo virus. Ook in andere delen van Nederland speelt deze problematiek.

,,We sluiten niet uit dat het een variant is van het al langer bestaande Parvo virus, omdat er ook honden ziek zijn geworden, die gevaccineerd waren. De meeste honden die erg ziek waren, waren echter onvoldoende gevaccineerd of recent verhuisd naar een ander adres. De combinatie onvoldoende bescherming, te laat of niet vaccineren en stress lijkt honden vooral erg kwetsbaar te maken voor de infectie", melden de dierenartsen op hun website.

Het advies aan hondeneigenaren is om elke vorm van diarree zeer serieus te nemen. Wacht niet tot de hond sloom is alvorens de dierenarts te bezoeken. Vermijd plaatsen waar veel honden worden uitgelaten.Zorg voor een Parvo vaccinatie die niet ouder is dan 9 maanden. Wie meerdere honden heeft, moet voorzichtig zijn met de aanschaf van nieuwe honden.