• All Times Bigband in concert met vibrafonist René ten Cate.

    All Times Bigband

Dit is er de komende tijd te doen rond Putten

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

21 maart 2019

Putten

[Lezing over Migratie en religie
[20:00 Voorthuizerstraat 14
Wie drie decennia geleden voorspeld zou hebben dat aan het begin van de 21ste eeuw religie in Nederland weer volop in de politieke en maatschappelijke belangstelling zou staan, zou zijn uitgelachen. Lang voorspelden sociologen een voortgaande secularisatie en daarmee een geleidelijk (en geruisloos) verdwijnen van religie uit het Nederlandse publieke domein. Echter, niets blijkt minder waar. Wat niemand had kunnen bevroeden, blijkt realiteit: religie staat weer hoog op de politieke agenda. Prof. Dr. M. Th. Frederiks zal donderdag 21 maart over dit onderwerp spreken. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Tijdens de pauze wordt een collecte gehouden Opgeven kan bij: Mw. Marja Benschop via 0341-358079 of per e-mail: marjabenschop@chello.nl

[Literaire avond met Özcan Akyol
[20:15 Brinkstraat 91
Schrijver en columnist Özcan Akyol, ook bekend als Eus, komt op donderdag 21 maart naar Putten. Hij komt vertellen over zijn meest recente werk. Özcan Akyol is bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal; zijn boeken geven een pakkend beeld van de hedendaagse cultuur en samenleving.

De avond begint om 20.15 uur in Theater Stroud in Putten. Kaarten kosten 12,50 euro voor bibliotheekleden en 15,00 euro voor niet-leden. Toegangskaarten (inclusief pauzedrankje) zijn online te koop via www.theaterstroud.nl, VVV Putten en Bibliotheek Putten (in de bibliotheek korting voor bibliotheekleden). Deze literaire avond wordt georganiseerd door Bibliotheek Noordwest Veluwe in samenwerking met Theater Stroud. Signeren van boeken kan aan de boekentafel van Bruna Putten.

22 maart 2019

Putten

[Wandeling 'De Natuur Ontwaakt'
[10:00 Garderenseweg 93
Op Landgoed Schovenhorst worden er op donderdag 20, vrijdag 21, donderdag 28 en vrijdag 29 maart wandelingen georganiseerd met als thema 'De natuur ontwaakt'. Zie voor meer info: 20 maart in deze agenda.

[Sponsordiner Hart voor Israël
[18:30 Fontanusplein 2
De interkerkelijke werkgroep Hart voor Israël houdt op 22 maart om 18.30 uur weer haar jaarlijks sponsordiner in De Aker ten bate van een goed doel in Israël : de zorggroep ALEH voor meervoudig gehandicapte kinderen. Er zal een viergangendiner (deels in buffetvorm) opgediend worden voor 33,50 euro. Op een aangename manier wordt zo het goede doel gesteund. Opgeven kan bij Drikus Lubbertsen, hlubbertsen@solcon.nl of 0341-357146. Betaling uitsluitend contant bij binnenkomst. Inloop vanaf 18.00 uur.

23 maart 2019

Ermelo

[All Times Bigband swingt in de Dialoog
[20:15 Raadhuisplein 4
De All Times Bigband uit Ermelo geeft op zaterdag 23 maart om 20.15 uur het traditionele jaarconcert in de Dialoog te Ermelo. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs voor het concert bedraagt 12,50 euro (inclusief pauzedrankje) en zijn te bestellen via de website van de Dialoog in Ermelo via www.theaterdedialoogermelo.nl. De All Times Bigband staat bij deze gelegenheid onder de muzikale leiding van Nico Gerhards uit Arnhem. Solistische medewerking wordt verleend door trombonist Arjen Reeser en diverse leden uit de band zelf. Het thema van deze editie van het jaarconcert is 'Switch in Time' naar de gelijknamige compositie van Sammy Nestico (USA), ooit huisarrangeur van de Count Basie Big Band.

28 maart 2019

Putten

[Bazaar in de Zuiderkerk
[10:00 Beulekampersteeg 5
De jaarlijkse bazaar komt er weer aan. Op donderdag 28 maart van 10.00 tot 17.00 uur kan iedereen weer terecht in de zalen van de Zuiderkerk te Huinen. Bezoekers kunnen een harinkje eten, koffie of thee drinken met wat lekkers erbij, of iets lekkers meenemen voor thuis. Daarnaast is er weer van alles te koop. Bloemen, rommelmarktspullen, boeken, sokken en nog veel meer. Er zijn weer veel leuke prijzen te winnen. Ook voor de kinderen is er van alles te doen.

Putten

[Wandeling 'De Natuur Ontwaakt'
[10:00 Garderenseweg 93
Op Landgoed Schovenhorst worden er op donderdag 20, vrijdag 21, donderdag 28 en vrijdag 29 maart wandelingen georganiseerd met als thema 'De natuur ontwaakt'. Zie voor meer info: 20 maart in deze agenda.

Putten

[Seminar over het huwelijk
[20:00 Arendstraat 2
De Evangelische Gemeente Putten organiseert op 28 maart organiseert een seminar over het huwelijk met Jan en Imma Slot. Hun passie is om mensen te helpen een gelukkig huwelijk te houden of te krijgen. Ze hopen deelnemers in dit seminar op een luchtige en soms ook humoristische wijze, handvatten te geven hoe ze met de verschillen in hun huwelijk kunnen omgaan en zo een goed huwelijk kunnen hebben.

29 maart 2019

Putten

[Wandeling 'De Natuur Ontwaakt'
[10:00 Garderenseweg 93
Op Landgoed Schovenhorst daworden er op donderdag 20, vrijdag 21, donderg 28 en vrijdag 29 maart wandelingen georganiseerd met als thema 'De natuur ontwaakt'. Zie voor meer info: 20 maart in deze agenda.

30 maart 2019

Putten

[PHG Boekenmarkt za. 30 maart
[10:00 Bilderdijkstraat 43a
De eerstvolgende Boekenmarkt is op zaterdag 30 maart en de openingstijd is van: 10.00 tot 15.00 uur. Naast de verkoop van boeken is op deze dag het thema Natuur. De boekenmarkt heeft een uitgebreide collectie tweedehands boeken (meer dan 10.000 boeken) van literatuur, reizen, (streek)romans, koken, mens en maatschappij, hobby, kinder-/jeugd, poëzie tot religie. Niet te vergeten onze gezellige stamtafel. Bent u er nog niet geweest? U bent hartelijk welkom op de PHG Boekenmarkt, een locatie voor elke boekenliefhebber en -verzamelaar. De nieuwe Boekenlegger 2019 ligt ook voor u klaar. De PHG Boekenmarkten vinden plaats in de voormalige basisschool "Klein Schovenhorst", Bilderdijkstraat 45 te Putten (eigen ingang tegenover de Aldi). Wees welkom en sla uw slag! P.S. Als u gaat opruimen zijn uw boeken van harte welkom bij de PHG Boekenmarkt. Neem gerust contact op met Ep Jansen (M. 0681208580) of Peter Vink (M. 0651179335)

[Workshops mozaïeken
[13:00 Poolserondweg 2
WAT IS MOZAIEKEN? "Schilderen" met stukjesglas, steentjes, puzzelen, combineren en je fantasie laten werken. Dat is eigenlijk wat mozaïek inhoudt. Je hebt altijd een unieke creatie. Je hebt de keus uit verschillende ondergronden. Info: 0654967066 of projectart@live.nl Facebookgroep: https://www.facebook.com/pg/mozaiekengondasanting/events/?ref=page_internal

[Lichtjestocht voor kinderen
[18:30 Zuiderveldweg 8
Blauwe Gerrit is een bosgeest die graag plaagt maar ook zorgt dat het goed gaat met het bos en de dieren die daar leven. Omdat het de laatste jaren niet zo goed gaat met het bos heeft hij hulp nodig van de boswachters van Natuurmonumenten, maar die hebben het al erg druk. Er zijn hulpboswachters nodig maar die moeten dan wel eerst leren om boswachter te zijn. Om ze dat te leren heeft hij de hulp ingeroepen van natuurmonumenten die je gaan vertellen wat je moet weten om hulp-boswachter te zijn en Blauwe Gerrit te kunnen helpen. Om de dieren niet te laten schrikken gaan we in het donker op weg en zoeken we onze route met "dwaallichtjes" (reflectoren). Iedereen moet goed opletten want natuurlijk moet je straks "examen" doen om je diploma te krijgen. Help jij onze bosgeest? Reserveer een plekje via: www.natuurmonumenten.nl

[The Wieners met 'The Everly Brothers'
[20:15 Raadhuisplein 4
Een eerbetoon aan The Everly Brothers door dé Nederlandse rock-'n-roll- tributeband! Alle hits zoals 'Wake up little Susie', 'Bird dog', 'Til I kissed you', 'Bye bye love' en 'On the wings of a Nightingale' klinken alsof Don en Phil vlak voor je staan. Maar The Wieners spelen ook verrassende B-kantjes, met hoorbaar veel liefde voor het origineel. Tussen de bedrijven door weten de muzikanten mooie anekdotes te vertellen uit de levens van The Everly Brothers en over het ontstaan van de nummers. Kortom een ode aan de koningen van de samenzang! The Wieners zijn: Rob Roemers (zang en gitaar), Jaap Wijn (zang en gitaar), Geurt Engelsman (contrabas en basgitaar) en Jan Timmermans (drums). www.everlybrothers.nl zaterdag 30 maart 2019, De Dialoog in Ermelo Aanvang 20.15 uur Toegangsprijs € 18,50 (inclusief pauzedrankje) Kaartverkoop iedere dinsdag van 10.00-12.00 en elke donderdag van 14.00-20.00 aan de kassa van De Dialoog. Reserveren kan ook via www.theaterdialoogermelo.nl

2 april 2019

Putten

[AUTISMEWEEK 2019: o.a. Annelies Spek
[19:30 Raadhuisplein 4
De organisaties het Centrum voor Jeugd en Gezin Ermelo, het Sociaal Team Ermelo, Mee Veluwe en Autisme Spiegel organiseren met elkaar een aantal activiteiten in de Autisme Week 2019 van 1 t/m 5 April. Er is een mooi programma samengesteld. Dit jaar weer met medewerking van het Autisme Café en ook met medewerking van Fencing Ermelo. Aanmelden kan via info@cjgermelo.nl. Zie de bijgaande flyer voor meer informatie.

3 april 2019

Putten

[Opening speelseizoen De Roosendaal
[ Beulekampersteeg 31
Putten – Bij de Speel- & Beleefboerderij kunnen kinderen heerlijk buiten spelen in de speeltuin en de boerderijdieren bezoeken die op het speelterrein gehuisvest zijn. Vanaf 3 april 2019 kun je Speel- & Beleefboerderij "De Roosendaal" weer bezoeken op woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.30-17.00 uur. De binnenruimte en het terras (rustpunt) zijn geopend voor bezoekers en fietsers die willen genieten van iets te drinken of wat lekkers. Daarnaast worden er ook leuke kinderfeestjes arrangementen aangeboden. Kijk voor meer informatie op de website www.deroosendaal.nl

4 april 2019

Putten

[Cursus Positief Opvoeden
[19:15 Brinkstraat 91
Dit voorjaar kunt u als inwoner van Putten weer deelnemen aan een gratis opvoedcursus volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. De cursussen zijn op: 9 april, 23 april, 14 mei, 21 mei en 18 juni van 19.15 tot 21.15. U kunt zich direct aanmelden via cjgputten.nl/cursussen

5 april 2019

Putten

[Bezinningsweekend / kloosterweekend
[12:00 Voorthuizerstraat 14
Met 15 personen mogen wij van 5 t/m 7 april 2019 te gast zijn bij de Norbertijnen in de mooie abdij van Berne bij Heeswijk Dinther. Per dag komen de 16 monniken 3 x bij elkaar voor een (korte) kerkdienst waar wij als groep zoveel mogelijk bij aansluiten. Tijdens het weekend zal er een rondleiding door de abdij zijn en hebben wij een gesprek met één van de monniken. Tussendoor is er tijd voor een wandeling of een gesprek. De pensionkosten zullen ca. € 100,- bedragen. Daarin zijn koffie, thee, ontbijt, lunch en diner inbegrepen. Ook bedlinnen wordt verzorgd. Wij willen vrijdag 5 april aan het begin van de middag met eigen vervoer uit Putten vertrekken. Onderweg bezoeken wij in Uden het Museum voor Religieuze Kunst in de Birgittijnse Abdij. Op zaterdag kunnen wij een wandeling maken naar het kasteel Heeswijk Dinther. Na de middagmaaltijd op zondag is het weer tijd om naar Putten te gaan, onderweg napratend en nagenietend

6 april 2019

Putten

[Passie- en Paasconcert in de Lukaskerk
[19:30 Raadhuisplein 4
PASSIE/PAASCONCERT in de Lukaskerk. Op D.V. zaterdag 6 april wordt er in de Lukaskerk te Ermelo een Passie- Paasconcert gegeven. Aan dit concert wordt meegewerkt door de Veluwsche Sanghertjes o.l.v. Gijs Evers. Behalve het kinderkoor is deze avond ook het tienerkoor Viva, het vocaal damesensemble Viva Voce en het mannenensemble te beluisteren. Het programma is gevarieerd van inhoud, maar ook divers in uitvoering door de verschillende koren met daarbij nog een grote variatie aan solisten. Meerdere liederen worden zowel door het kinderkoor, alsook door het vocaal damesensemble Viva Voce en het mannenensemble uitgevoerd. Naast al deze vocale inbreng is er een scala aan instrumentalisten. Wout van Veen zal het orgel bespelen en Marten Kamminga de vleugel, Geraldine Ligtermoet de viool, Ben Stolte de bas en Geralda Snoeijer het slagwerk. De entree bedraagt € 7,00; kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,00 De aanvang is 19.30 uur. Inlichtingen over het concert: 0341 351509 of www.develuwschesang

7 april 2019

Putten

[Fit zonder Fitness
[13:30 Roosendaalseweg 111
Fit zonder fitness -'Mindful bewegen met Ismakogie' Ontdek hoe je fit kunt blijven, zonder grote lichamelijke inspanning!!! Wil je gemakkelijker bewegen, meer ontspanning in je lichaam, een beter gevoel over je lijf? Dan is deze manier van bewegen zeker iets voor jou!! Het kost je geen extra tijd, het is zonder apparaten, zonder zweet en tranen! Met als resultaat, meer ontspanning en toch een betere conditie. Je voelt je prettiger, je krijgt meer energie en een krachtige mooie uitstraling! Locatie: Putter Eng, Orion gymvereniging Tijd: donderdagmiddag van 13:30-14:30 uur, Data: Donderdag 7, 14 en 21 feb. 7, 14, 21 en 28 maart, 4, 11 en 18 april 2019 In de voorjaarsvakantie op 28 februari 2019 is geen les Kleding: makkelijke kleding, een paar (warme) sokken, handdoek/strandlaken Info: Angelika van der Schilden, 06 53691258, www.moveeasy.eu Meld je nu aan: a.vanderschilden@chello.nl;

8 april 2019

Putten

[Lezing: Evert de Graaf
[19:30 Kiefveldersteeg 11
Duitse daders en het drama van Putten. In deze lezing staan centraal de Duitse hoge officieren: generaal Friedrich Christiansen en overste Fritz Fullriede. Beiden speelden een belangrijke rol bij de razzia van Putten op 1 en 2 oktober 1944. 1. Wie waren zij en hoe wisten zij deze hoge posities in Hitlers Wehrmacht te bemachtigen? 2. Was de één (Christiansen) een 'foute' nazi en de ander (Fullriede) een 'goede', zoals wel eens gesteld wordt? 3. Welk oordeel werd er in 1948 over hen geveld bij de rechtszaak voor het Bijzonder Gerechtshof te Arnhem? In de archieven van het NIOD (Amsterdam) en het Nationaal Archief (Den Haag) heeft de historicus Evert de Graaf veel onderzoek gedaan naar deze Duitse militairen en hun optreden tijdens de razzia. In zijn lezing op 8 april 2019 op de Mariahoeve zal hij deze vragen beantwoorden. Lezing start maandagavond 8 april om 20.00, zaal is open vanaf 19.30. Entree € 4,00 incl. koffie/thee.

22 april 2019

Putten

[Paasbrunch en eieren zoeken
[10:15 Kiefveldersteeg 11
Eieren zoeken en verven voor de kinderen en daarna lekker brunchen! Kom gezellig 2de paasdag vieren op de Mariahoeve (tussen 10.15 en 13.30). Let op, U dient hiervoor te reserveren! Kosten bedragen € 18,50 volwassenen en € 8,75 voor kinderen (speciaal kinderbuffet)! Buffet is incl. 1 x koffie/thee aan het einde en tijdens het buffet uit melk/karnemelk en jus d'orange. Overige consumpties worden op basis van nacalculatie in rekening gebracht worden. Ook gasten die alleen willen brunchen zijn ook van harte welkom! Het museum is natuurlijk open deze dag dus mocht u het museum daarna willen bezoeken dan is dit mogelijk (€4,00 volw./€2,50 kind).