• Prachtige Friezen bij Circus RENZ Berlin

    eigen foto

Dit is er de komende week te doen in Putten

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

5 juli 2018

Putten

[Circus RENZ Berlin in Putten
[19:00 uur; Halvinkhuizerweg 78
Ernst Jakob Renz had in 1842 een droom. Hij wilde ook 'de gewone mensen' amuseren en daarom richtte hij zijn wereldvermaarde familiecircus RENZ op. Nu, 176 jaar later, komt de achtste generatie Renz met een sprankelend nieuwe voorstelling naar Putten: van donderdag 5 juli tot en met zaterdag 7 juli.

6 juli 2018

Speuld

[Truck en Tractor Pulling Speuld
[17:00 uur; Garderenseweg 205
Dit jaar maakt Speuld zich op voor de 24e editie van Truck en Tractor pulling Speuld. De strijd op de locatie aan de Garderenseweg zal op vrijdag 6 juli losbarsten. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

7 juli 2018

Putten

[Nostalgie op wielen in centrum Putten
[9:00 uur; Vleessteeg 1
Als de voertuigen op 7 juli Putten binnenrijden tijdens de Puttense Automobielparade is er een stukje van nostalgie terug te zien in het centrum. Als men vroeger door het buitengebied van Putten reed, zag je bij iedere boerderij wel melkbussen aan de weg staan maar die zijn verdwenen. De melkauto's en bussen van vroeger zijn echter bewaard gebleven en zullen dan ook deze dag Putten binnenrijden.

Van jong tot oud komt naar Putten. Voor de kleine truckers zullen deze dag de minitruckers uit Hilversum door het centrum rijden, maar ook de radiografische trucks zullen zich laten zien op een grote baan met rijders uit Nederland en Belgie. Meer info : jooploeg@solcon.nl www.puttenseautomobielparade.nl

Putten

[Orgelconcerten in de HHK Putten
[20:00 uur; Henslare 2
Dit jaar zal voor de eerste keer een reeks zomerconcerten worden gehouden in de Hersteld Hervormde Kerk in Putten. De concertreeks zal worden gehouden op zes achtereenvolgende zaterdag avonden van 7 juli tot en met 11 augustus. De concertserie is gratis te bezoeken. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Het adres van het kerkgebouw is Henslare 2 te Putten.

Staverden

[Gebouwenfietstocht over landgoed Staverden
[10:00 uur; Staverdenseweg 287
De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt fietsliefhebbers (eigen fiets meenemen) op zaterdag 7 juli mee over landgoed Staverden. Start: 10:00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden. Duur: circa 5 uur. Afstand: circa 20 km. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen.

Garderen

[Kleedjesmarkten Garderen
[9:00 uur; Mazenhofstraat 4
De kleedjesmarkten zullen dit jaar weer door Plaatselijk Belang Garderen worden georganiseerd. In de maanden juni, juli en augustus zal er elke zaterdag een kleedjesmarkt worden gehouden van 09.00 tot 14.00 uur.

9 juli 2018

Elspeet

[Acht zomeravondfietstochten in Elspeet
[18:00 uur; Nunspeterweg 5
Acht zomeravondfietstochten in Elspeet en Nunspeet voor NEON ten bate van Woord en Daad-project: onderwijs aan kansarme jongeren in Benin.

10 juli 2018

Putten

[Avondfietstocht Woord en Daad
[18:30 uur; Fontanusplein 2
Op 10 en 24 juli en op 7 en 21 augustus zullen er weer fietstochten zijn. Deelnemers kunnen starten tussen 18.30 uur en 19.30 met uitzondering van de laatste fietstocht, die start tussen 18.00 uur en 19.00 uur. De fietstochten kosten 3 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen. De gezinsprijs is 8 euro. Op 24 juli is er weer een kinderfietstocht. De pauze is dan bij 'de Roosendaal'!

Garderen

[Diverse Dominospelen
[14:00 uur; Oud Milligenseweg 34
Iedereen kent domino, maar niet iedereen weet dat vele varianten op dit spel bestaan. Bij Welzijn Garderen kunnen mensen dit dinsdagmiddag 10 juli ervaren. Aanmelden is niet nodig.