• De natuur ontwaakt

    Landgoed Schovenhorst

Dit is er de komende week te doen in Putten

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

14 maart 2019

Putten

[Spreekuur belangstellenden vrijwilligerswerk
[15:45 Schauwplein 27
Bij De Schauw en Elim zijn ze regelmatig op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Op donderdag 14 maart is er een spreekuur in de brasserie van wijkontmoetingscentrum. Aanmelden is niet nodig. De Schauw en Elim zijn beide locaties van de Zorggroep Noordwest Veluwe.

15 maart 2019

Putten

[Jumbo Fitclass Challenge
[8:30 Korenlaan 1
Diverse eerste en tweede klassen strijden dit jaar op 15 maart om de titel: 'De fitste klas van Chr. College Groevenbeek Putten'. De Jumbo Fitclass Challenge is een project dat samen met JongPutten en Groevenbeek georganiseerd wordt om het bewustzijn van fitheid, gezondheid en gezonde voeding te bevorderen. De Jumbo Fitclass Challenge is een eendaags evenement waarbij de klassen met elkaar de strijd aangaan. In 20 minuten moet elke klas zoveel mogelijk kilometers afleggen op vier loopbanden, vier roeiapparaten en vier hometrainers. Daarnaast ondergaat elke klas een test op het gebied van gezonde voeding en worden leerlingen uitgedaagd om een gezonde lunch te bereiden die ze zelf mogen nuttigen. Deze lunch wordt verzorgd door Jumbo Putten en de quiz door JongPutten. De te winnen prijs wordt overhandigd door wethouder Priem.

[Sterrenkijken door een telescoop
[19:30 Kelnarijstraat 40
Sterrenvereniging Astra Alteria doet ook dit jaar mee aan de 43ste Landelijke Sterrenkijkdagen in en rond de Gabriëlschool. Buiten staan meerdere telescopen opgesteld op het schoolplein. De blikvangers zijn de maan (een dag na het eerste kwartier), de Pleiaden, de rode planeet Mars en de Orion-nevel. Sterren en sterrenbeelden zullen met een laserpointer worden getoond en benoemd. Nadere informatie via Michel Jochems, 06-41476474 of www.astraalteria.nl.

[Bingo Puttens Mannenkoor
[20:00 Hooiweg 4a
Het Puttens Mannenkoor een bingo-avond in hun gebouw aan de Hooiweg. De prijs per kaart is 0,50 euro en er worden drie ronden gedraaid om volle kaarten. Er zijn twee superrondes voor 1 euro per kaart, met mooie prijzen. De prijzen voor de kleine bingo bestaan uit vleesschotels, rollades, krentenbroden met een pakje roomboter erbij, evenals diverse andere leuke prijzen. Iedereen is welkom.

16 maart 2019

Putten

[SV Putten Rusthoeveloop voorjaarseditie
[10:00 Garderenseweg 168
De derde geheel vernieuwde Rusthoeveloop. Tijdens de wintereditie kwamen er bijna driehonderd deelnemers aan de start van de bosloop over 5 of 10 kilometer en de trail van 13 kilometer. In maart is het, voor de liefhebber, ook mogelijk om het parcours tweemaal te lopen en zo een bosloop van maximaal 20 kilometer of een trail van 26 kilometer af te leggen. Inschrijven kan dit keer alleen via inschrijven.nl. Voor alle info: www.sv-putten-triathlon.nl.

[Open dag Stichting Sprank
[13:00-16:00 Kerkstraat 45
Op zaterdag 16 maart opent Stichting Sprank haar deuren. In Putten is woonlocatie Parel-Staete open voor publiek. Twintig bewoners hebben hier hun eigen appartement en krijgen de begeleiding die ze nodig hebben. Bewoners en begeleiders leiden bezoekers rond en kunnen informatie geven over zorg en begeleiding, vrijwilligerswerk of werken en stage lopen in de zorg. Ook buurtbewoners die kennis willen maken zijn van harte welkom. Meer informatie: www.stichtingsprank.nl/opendag.

18 maart 2019

Putten

[Informatieavond Putten Wandel Challenge
[19:00 Garderenseweg 35
De Putten Wandel Challenge is een traject van ongeveer vijf maanden waarin de deelnemers met diabetes, (risico op) hart- en vaatziekten, COPD of personen die graag fitter willen worden een trainingsprogramma volgen. De Putten Wandel Challenge is een zelfmanagement programma. Deelnemers stellen als doel om minimaal 10.000 stappen per dag te wandelen. Er wordt vijf maanden getraind in een wandelgroep met als einddoel om begin september zes dagen achtereen een wandeltocht te lopen van ongeveer 6 tot 8 kilometer per avond, de zogenaamde Challengeweek. Vanaf maandag 1 april wandelen ze wekelijks op de maandagavond om 19.00 uur. Voor opgave en meer informatie: Corine van Beek (diëtiste): tel. 06-45223048 of advies@santevoeding.nl.

19 maart 2019

Putten

[Spreekuur belastingdienst in bibliotheek
[13:30 Brinkstraat 56
Bibliotheek Noordwest Veluwe houdt in maart en april een aantal inloopspreekuren waarin informatie wordt gegeven over de belastingaangifte via de website van de Belastingdienst. Ook wordt geholpen bij het aanvragen van de DigiD. Wie wel digitaal vaardig is, maar op fiscaal gebied er nog niet helemaal uitkomt, kan tijdens het inloopspreekuur contactgegevens ontvangen van instellingen die inhoudelijk bij kunnen staan. Meer informatie verkrijgbaar bij de bibliotheek

20 maart 2019

Putten

[Credoavond met Tonneke Bijker
[19:45 Achterstraat 39
De laatste Credoavond van dit seizoen. Spreekster is Tonneke Bijker in de Gereformeerde kerk. Bijker spreekt over aanstekelijk christen zijn.

21 maart 2019

Putten

[Wandeling 'De Natuur Ontwaakt' met gids
[10:00 Garderenseweg 93
Rondleiding op Landgoed Schovenhorst onder leiding van een gids over het landgoed met z'n geheimzinnige paadjes, bijzondere bomen en kijken hoe de natuur ontwaakt. Over onverharde paden. Duur is ongeveer 1,5 uur, deelname kort 5 euro, voor kinderen (4 tot en met 12) 2,50 euro (contant). Meer informatie en aanmelden: info@schovenhorst.nl.

[Lezing over verslaving
[20:00 Voorthuizerstraat 14
Lezing van Corrie Sebök over verslaving. ,,Er rust een groot taboe op het onderwerp verslaving, ook in de kerk. Vreemd eigenlijk, want de cijfers over het aantal verslaafden in ons land zijn dusdanig dat het niet anders kan dat iedereen in zijn of haar omgeving wel iemand kent die verslaafd is, of er zelfs in de naaste familie mee te maken heeft." Locatie is de Andreaskerk. Tijdens de pauze wordt een collecte gehouden Opgeven via Eugène Falger, tel. 06-16378015 of elffalger@solcon.nl.

[Lezing over migratie en religie
[20:00-22:00 Voorthuizerstraat 14
Professor Frederiks geeft een lezing over migratie en religie. ,,Lang voorspelden sociologen een voortgaande secularisatie en daarmee een geleidelijk (en geruisloos) verdwijnen van religie uit het Nederlandse publieke domein. Echter, niets blijkt minder waar." Tijdens de pauze wordt een collecte gehouden Opgeven via Marja Benschop, tel. 0341-358079 of marjabenschop@chello.nl.

[Literaire avond Ozcan Akyol
[20:15 Brinkstraat 91
Schrijver en columnist Özcan Akyol, ook bekend als Eus, komt naar Theater Stroud in Putten. Hier vertelt hij over zijn meest recente werk. Akyol is bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal; zijn boeken geven een pakkend beeld van de hedendaagse cultuur en samenleving. Kaarten via www.theaterstroud.nl, VVV Putten en Bibliotheek Putten (korting voor bibliotheekleden). Signeren kan aan de boekentafel van Bruna Putten.