• Pianist Jaap Eilander

    Arend-Jan Westerhuis

Dit is er de komende week te doen in Putten

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

23 mei 2019

Putten

[PCOB-middag in De Aker
[14:30 Fontanusplein 2
De laatste PCOB-middag van dit seizoen is op donderdag 23 mei is in De Aker. Martin Idema en zijn vrouw Renske komen naar Putten met hun presentatie over Tibet. Ze noemen het: Leven op het dak van de wereld. De Idema's maken verre en avontuurlijke reizen en laten alle bezoekers kennismaken met een land waar een aantal van de hoogste bergen ter wereld zich bevinden. De middag begint om 14.30 uur.

Putten

[Veertig jaar Badminton Putten
[19:00 Engweg 6
Badmintonvereniging Putten bestaat veertig jaar. Zo'n jubileum vraagt erom uitgebreid gevierd te worden. Daarom zullen er op 23 en 24 mei verschillende evenementen worden georganiseerd in de sporthal de Putter Eng. Op 24 mei zijn ook alle oud-leden en sponsoren uitgenodigd.

25 mei 2019

Putten

[Quiltfestival in Putten
[Klaas Bosstraat 14
De Stoffenstudio en Quiltkelder organiseren zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.00 uur 'het Quiltfestival Putten', een dag waar liefhebbers van quilts en creatieve naaivaardigheden hun hart kunnen ophalen. Er zijn de hele dag door demonstraties en aanschuif-workshops. Inspirerende quilts en werkstukken worden geëxposeerd. Meer info: www.quiltkelder.nl

Putten

[28e Motary
[8:30 Fontanusplein 1
De 28e Motary op 25 mei start dit jaar vanaf de parkeerplaats aan de achterzijde van het gemeentehuis, aan de Brinkstraat in Putten. De Motary gaat dit jaar naar Dorsten in Duitsland. De 400 kilometer lange rit is inclusief alle catering en er wordt gereden voor het Bio Vakantieoord, zodat families met meervoudig gehandicapte kinderen kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Dit jaar kunnen belangstellenden voordelig een elektrische motor huren. Meer info: www.motary.nl.

Putten

[Kofferbakverkoop
[8:30 Kiefveldersteeg 11
Bij de Mariahoeve kan iedereen op zaterdag 25 mei tussen 08.30 en 14.00 overtollige spullen verkopen vanuit de kofferbak van de auto. Aanhangwagens en marktkramen zijn niet toegestaan, een kleedje of zeil om achter de auto spullen op neer te leggen mag wel. Een standplaats voor de auto kost 5,00 euro. Aanmelden is van tevoren niet nodig, standhouders moeten zorgen dat ze er tussen 08.00 uur en 08.30 uur zijn. Meer informatie: 06-30234032.

Putten

[Grote boeldag in Putten
[9:00 Fontanusplein 1
De Hervormde Gemeente te Putten haar jaarlijkse boeldag. De boeldag is van 9.00 tot 15.00 uur op het Fontanusplein te Putten. Meer info: www.hervormdputten.nl

Putten

[Sponsorwandeltocht Hart voor Israël
[9:00 Grieteweg 7
De interkerkelijke werkgroep Hart voor Israël organiseert op zaterdag 25 mei een sponsorwandeltocht, waarvan de opbrengst gaat naar de zorggroep ALEH in Israël waar meervoudig gehandicapte kinderen verzorgd en ondersteund worden. Opgeven kan via info@hartvoorisrael.nl of 0341-491349.

Putten

[PHG Boekenmarkt
[10:00 Bilderdijkstraat 43a
De eerstvolgende Boekenmarkt is op zaterdag 25 mei en de openingstijd is van 10.00 tot 15.00 uur. Naast de verkoop van boeken is op deze dag het thema Humor en Cabaret. De boekenmarkt heeft een uitgebreide collectie tweedehands boeken (meer dan 10.000 boeken) van literatuur, reizen, (streek)romans, koken, mens en maatschappij, hobby, kinder-/jeugd, poëzie tot religie. De PHG Boekenmarkten vinden plaats in de voormalige basisschool Klein Schovenhorst, Bilderdijkstraat 45 te Putten (eigen ingang tegenover de Aldi).

Putten

[Tweedehandskinderkledingmarkt
[10:30 Hoge Eng oost 44
Na het grote succes van vorig jaar wordt op zaterdag 25 mei weer een tweedehands kinderkledingmarkt georganiseerd aan de Hoge Eng Oost 44. De markt is van open van 10.30 tot 13.00 uur. Er mag kinderkleding, speelgoed en zwangerschapskleding worden verkocht. Er zijn nog plekken vrij.

Putten

[Kasteelconcert op de Vanenburg
[20:00 Vanenburgerallee 13
Op kasteel De Vanenburg vindt op zaterdag 25 mei een bijzonder concert plaats. Prachtige pianomuziek wordt niet alleen gespeeld, maar ook uitgelegd door Herman Zondag die tevens uw gastheer is van de avond. Pianist Jaap Eilander speelt werken van Bach, Schubert en in het bijzonder: Edvard Grieg. In de entreeprijs van 27,50 is een hapje en een drankje inbegrepen. Reserveren kan via www.jaapeilander.nl of via 06 - 53641413

Putten

[De Huifkar Back to the '60's en '70's
[20:00 Kerkstraat 67
De coverband Sixties Generation uit Amersfoort komt zaterdag 25 mei naar De Huifkar in Putten voor een gezellige (dans)avond. De band speelt en zingt bekende hits uit de jaren '60 en '70 waarbij ook een groot aantal medleys voorbijkomt, onder andere van The Beatles, Trini Lopez, Elvis, The Cats, Fats Domino en Rock and Roll. Sixties Generation is er van 20.00 tot 24.00 uur. De entree is 7 euro.

26 mei 2019

Putten

[Podium Schovenhorst Muzikale zondagmiddag
[15:15 Garderenseweg 93
De Choo Choo Sisters geven op zondag 26 mei in het Koetshuis op Landgoed Schovenhorst een concert, begeleid op piano door Edwin Schimscheimer. Van 15.30 tot 17.00 vindt het programma plaats met tussendoor een pauze. Een aantal nummers uit hun repertoire werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Andrew Sisters gezongen. Andere muziek is door het trio zelf 'versisterd' door er een driestemmigheid in te brengen, en ook een solo-nummer wordt niet geschuwd. Reserveren kan via info@schovenhorst.nl www.schovenhorst.nl Kaarten kosten 15 euro.

27 mei 2019

Putten

[Extra koffieconcert: Songs of Silence
[14:30 Vanenburgerallee 13
Samen met violist Robert Cekov geeft pianist Wouter Harbers op 27 mei zijn tweede gratis koffieconcert in Kasteel De Vanenburg in Putten. Vanwege de enorme belangstelling is het ochtendconcert al volgeboekt. Daarom herhalen Harbers en Cekov het programma 's middags, vanaf 14.30 uur. Het thema van het concert is Songs of Silence. Dat betekent: ontspannende, eigentijdse pianomuziek om bij weg te dromen. Veel van de muziek komt van Harbers laatste album, 'Sounds of Silence', waarvoor hij speciaal muziek liet arrangeren door componist Toon Habraken. Reserveren hoeft niet maar is wel aan te raden, via info@wouterharbers.nl.

30 mei 2019

Putten

[Dauwtrapwandeling
[9:00 Garderenseweg 93
Donderdag 30 mei 2019 Landgoed Schovenhorst Kom dauwtrappen op Hemelvaartsdag… Speciaal voor de natuurliefhebbers een Prachtige dauwtrapwandeling langs de geheimzinnige landgoedplekjes o.l.v. Gert. Tijd: start 9.00 uur. Duur: ca. 1 ½ uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. (contant, geen pin aanwezig) Opmerking: de wandeling voert over onverharde paden. Pas kleding en schoeisel daarom aan op de verwachte (weers)omstandigheden. Startlocatie: in de Ommuurde Tuin bij Brasserie Schovenhorst Voor meer informatie www.schovenhorst.nl Aanmelden mag: info@schovenhorst.nl Landgoed Schovenhorst | Garderenseweg 93 Putten

Putten

[Hemelvaart fiets-puzzeltocht
[10:00 Kiefveldersteeg 11
U wordt ontvangen op de Mariahoeve met koffie of thee met wat lekkers en krijgt de fiets puzzeltocht van ons mee. Vertrek op eigen gelegenheid tussen 10.00-12.00. Kosten € 4,50 p.p.

8 juni 2019

Putten

[Workshops mozaïeken
[10:30 Poolserondweg 2
Blijf je eten? (arrangement ) Als je van ver komt of gewoon een lekker dagje weg wilt is dit een heerlijk uitje! Een prachtige landelijke locatie en bij mooi weer buiten! Na ontvangst met koffie/thee en home made lekkers wordt de workshop mozaïeken uitgelegd en begin je aan je kunstwerk. Tussen de middag is er een lunch. Prijs in overleg. WAT IS MOZAIEKEN? "Schilderen" met stukjes tegel, puzzelen, combineren en je fantasie laten werken. Dat is eigenlijk wat mozaïek inhoudt. Je hebt altijd een unieke creatie. Je hebt de keus uit verschillende ondergronden. Info: 0654967066 of projectart@live.nl https://www.facebook.com/pg/mozaiekengondasanting/events/?ref=page_internal

Putten

[Workshop mozaiëken: 'lunch arrangement'
[11:00 Poolserondweg 2
Blijf je lunchen en mozaieken? (arrangement ) Als je van ver komt of gewoon een lekker dagje weg wilt is dit een heerlijk uitje! Een prachtige landelijke locatie en bij mooi weer buiten! Na ontvangst met koffie/thee en home made lekkers wordt de workshop mozaïeken uitgelegd en begin je aan je kunstwerk. Tussen de middag is er een lunch. Prijs in overleg. WAT IS MOZAIEKEN? "Schilderen" met stukjes tegel, puzzelen, combineren en je fantasie laten werken. Dat is eigenlijk wat mozaïek inhoudt. Je hebt altijd een unieke creatie. Je hebt de keus uit verschillende ondergronden. Info: 0654967066 of projectart@live.nl

Putten

[Pinksterconcert
[19:30 Kerkplein 11
D.V. Zaterdag 8 juni hoopt de Gemengde Zangvereniging "de Lofstem", o.l.v. Leander van der Steen een Pinksterconcert te verzorgen. Deze zangavond wordt gehouden in de Oude Kerk, Kerkplein 11 te Putten en begint om 19.30 uur. Het koor wordt muzikaal begeleid door pianist en organist Bert Elbertsen ; panfluitiste Henrieke Doornenbal en violiste Rhodé op 't Hof. Naast koorzang is er veel ruimte voor samenzang. Een avond die u /jij zeker niet missen mag. Kerkdeuren gaan om 19.00 uur open. De toegang van deze avond is vrij, wel zal er een collecte ter bestrijding van de onkosten worden gehouden.

10 juni 2019

Putten

[Mariahoeve 2de Pinksterdag wandeling
[9:00 Kiefveldersteeg 11
Starten tussen 09.00-11.00 op eigen gelegenheid met keuze uit 3 routes. Deze routes variëren tussen de 6,5 en 18 kilometer. Je kan zowel het Norderpad, Hoeverveldpad als het Pelserpad inkorten of verlengen. U begint met koffie/thee en wat lekkers, voor onderweg krijgt u wat drinken en lekkers mee en bij terugkomst een drankje met een hapje! Kosten € 8,50 per persoon. U hoeft zich hiervoor niet op te geven! (graag tas meenemen voor pakketje onderweg).