• Panfluitiste Carina Bossenbroek.

    Eigen foto

Dit is er komende week te doen in en om Putten

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is te vinden in onze online agenda.

16 januari 2019

Putten

Credoavond met Tjitske Lemstra
19.45 Achterstraat 39
Een nieuw seizoen Credo-avonden start op woensdag 16 januari. Tjitske Lemstra spreekt die avond over 'Genieten... een geschenk.' De avond begint om 19.45 uur. Inloop vanaf 19.15 met koffie en thee. Iedereen is van harte welkom.

19 januari 2019

Putten/Nijkerk

Nieuwjaarsreceptie IVN Putten/Nijkerk
15.30 Kerkplein 15
IVN Nijkerk/Putten houdt op zaterdagmiddag 19 januari zijn jaarlijkse nieuwsjaarborrel met presentatie IVN werkgroepen in het restaurant van recreatieterrein Overbos op de Scheidingsweg 9 te Hoevelaken (bijna Holkerveen). Aanvang 15.30 uur. Iedereen die eens kennis wil maken met IVN is welkom.
Dit keer wordt de receptie om 13.30 uur voorafgegaan door een natuurwandeling onder leiding van de familie Van de Klundert. Aanmelden kan via e-mailadres receptieivnnijkerk@ivn-nijkerk.nl. Voor meer informatie: 0650743818

20 januari 2019

Staverden

Winterse gezinswandeling landgoed Staverden
14.00 Uddelermeerweg
Wie zin heeft om met het hele gezin de winterse elementen te trotseren op landgoed Staverden, gaat op zondag 20 januari mee met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen. Hij organiseert dan een winterwandeling voor het hele gezin. De boswachter vertelt hoe de planten en dieren de winter overleven en voor de kinderen zijn er leuke opdrachten. Start: 14.00 uur op de grote parkeerplaats aan de Uddelermeerweg. Route: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p.

21 januari 2019

Putten

Vorming & Toerusting: Economie, over markt en moraal
20.00 Voorthuizerstraat 14
Al vele jaren ligt in de economie en in de samenleving de nadruk op de economische (financiële) behoeften en het eigenbelang van de mens. Langzamerhand komt daar verandering in: hoe langer hoe meer wordt ingezien dat een economie pas gedijt als er sprake is van vertrouwen en samenwerking. In deze lezing door Prof. Govert Buijs de stelling centraal dat een markteconomie zonder moraal niet kan functioneren. Ook kijken we naar allerlei nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen zoals flexibilisering, deeleconomie, robotisering enzovoort die het nodig maken opnieuw over de inrichting van onze economie na te denken, waar-bij juist morele overwegingen een centrale rol spelen. Hoe dient dan de economie van de toekomst eruit te zien wil ze echt bijdragen aan 'goed leven'.

24 januari 2019

Harderwijk

Oldies but Goldies houdt open repetitie
19.45 Zuiderzeepad 1
De repetitie-avonden van het gemengd koor Oldies but Goldies vinden vanaf 2019 plaats op de donderdagavond onder de bezielende leiding van dirigent en zangcoach Manon Arnold. Dit koor brengt, zoals de naam van het koor al zegt, 'Gouwe Ouwe' liedjes ten gehore, populaire muziek uit de jaren '50, '60, '70 en '80. Iedereen die belangstelling heeft voor dit koor is van harte welkom op de open repetitieavonden, die plaatsvinden op de donderdagavonden in januari. Graag aanwezig zijn om 19.30 uur. Info en/of aanmelding: 0653667600 of oldies-but-goldies@solcon.nl

25 januari 2019

Putten

Give a little love...
14.00 Verlengde Dorpsstraat 1
Give a little love... aan iemand die eventjes in het zonnetje gezet mag worden. Mensen die even een hart onder de riem nodig hebben, of mensen die veel alleen zijn. Of mensen die wat betekenen voor de gemeenschap. Geef op vrijdag 25 januari bij Miller & Monroe aan de Verlengde Dorpsstraat een beetje liefde aan een medemens.

26 januari 2019

Putten

Zang- en orgelavond
19.30 Kerkplein 11
De concertcommissie organiseert op zaterdagavond 26 januari een hartverwarmende zang- en orgelavond in de Oude Kerk van Putten. Met twéé orgels en panfluit als begeleiding en muzikale omlijsting. Veelvuldige samenzang van prachtige psalmen en gezangen siert het programma, zoals psalm 146 en 'Neem mijn leven, laat het Heer' met verschillende melodieën. De twéé orgels zullen worden bespeeld door de bekende musici André van Vliet en Marco den Toom. Ook wordt muzikale medewerking verleend door de panfluitiste Carina Bossenbroek. De samenzang zal worden afgewisseld met muzikale intermezzo's zoals Psalm 42 van Piet van Egmond en het bekende lied 'Ik zal er zijn'. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is vrij, wel wordt bij de uitgang een collecte gehouden.

28 januari 2019

Harderwijk

Mens zijn in de 21e eeuw
19.30 Houtkamp 33
Het Humanistisch Verbond, afdeling Noordwest-Veluwe, organiseert een cursus 'Mens zijn in de 21e eeuw'. In deze cursus verzamelen deelnemers in vier interactieve bijeenkomsten veel nieuwe inzichten. De cursus wordt gegeven door ervaren docent Ronald Wolbink. De bijeenkomsten vinden plaats in Wijkontmoetingscentrum Stad, Houtkamp 33 in Harderwijk op maandagavond 28 januari en 4, 11 en 25 februari 2019. De avonden beginnen om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur, einde ongeveer 22.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden: www.cursushumanisme.nu. Aanmelden graag voor 21 januari.

29 januari 2019

Putten

Geschiedenis van het Jodendom
20.00 Brinkstraat
Weinig volken hebben zo'n lange en bewogen geschiedenis als het Joodse volk. Die geschiedenis is onlosmakelijk verbonden met de Joodse godsdienst, de oudste monotheïstische godsdienst ter wereld.Hoe is die godsdienst ontstaan? Om die vraag te kunnen beantwoorden, gaan we ver terug in de tijd, tot ongeveer het jaar 1200 voor Christus. De unieke god van de Israëlieten won snel terrein op andere goden, er verschenen teksten die later werden samengevoegd tot de canon van het Oude of Eerste Testament. In die geschiedenis gaan we ons op dinsdag 29 januari verdiepen op deze avond van Vorming en Toerusting. De avond begint om 20.00 uur in de Rooms-Katholieke kerk aan de Brinkstraat. De spreker deze avond is dhr. L. Mulder. Tijdens de pauze wordt een collecte gehouden. Opgeven kan bij Marja Benschop, tel 0341-358079

1 februari 2019

Putten

Kajuitzangers organiseert muzikale avonden
12.00 Diverse straten
Shantykoor de Kajuitzangers organiseert op vrijdag 1 en zaterdag 2 februari een muzikale avond in MFC Stroud. Vrijdagavond zal medewerking worden verleent door Paddy's Passion. Paddy's Passion brengt Shanty muziek met een Ierse sound. Toegangsprijs bedraagt slechts 10,- euro voor één avond en 15,- euro voor beide avonden. Kaarten zijn verkrijgbaar bij MFC Stroud, VVV Putten en bij de koorleden.