• Opa en omadagen; een speciaal arrangement op de Mariahoeve.

    H. Bakker

Dit is er komende week te doen in en om Putten

PUTTEN De Puttenaer plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

1 mei 2019

Putten

[(O)pa- en (O)madagen
[11:00 Kiefveldersteeg 11
Kinderen kunnen op woensdag 1 mei en donderdag 2 mei samen met ouders en/of grootouders gebruikmaken van een speciaal arrangement op de Mariahoeve. Kinderen mogen deze dag gratis het museum in. Naderhand kunnen alle bezoekers genieten van een pannenkoek met drankje. De kosten voor volwassenen bedragen 9,00 euro per persoon en voor kinderen 6,50 euro, dit is inclusief museumbezoek, pannenkoek en drankje.

4 mei 2019

Putten

[Workshops mozaïeken
[13:00 Poolserondweg 2
Mozaïeken is een soort schilderen met stukjes glas en steentjes. Het is puzzelen, combineren en je fantasie laten werken. Je hebt altijd een unieke creatie en kunt kiezen uit verschillende ondergronden. Op zaterdag 4 mei kunnen belangstellenden een workshop mozaïeken volgen.In deze workshop is het ook mogelijk een sieraad te mozaïeken. Keuze uit een hanger, armband en oorbellen. Meer info: 0654967066 of projectart@live.nl

11 mei 2019

Putten

[Bloemenmarkt HHG Putten
[9:00 Henslare 2
De jaarlijkse bloemenmarkt van de Hersteld Hervormde Gemeente wordt zaterdag 11 mei gehouden. Er zijn allerlei bloemen en planten te koop zoals petunia's, dahlia's, fuchsia's en nog veel meer eenjarig perkgoed. Er is een ruime keuze om tuin en bloembakken op te fleuren. Er worden daarnaast mooie kleine boeketjes verkocht voor een aantrekkelijke prijs. Verder worden er ook weer zelfgemaakte kaarten verkocht. De bloemenmarkt begint om 9.00 uur en duurt tot 12.00 uur op het terrein bij de Hersteld Hervormde Gemeente te Putten, Henslare 2.

Putten

[Nationale Molendag op Molen Het Hert
[10:00 Halvinkhuizerweg 1
Molen Het Hert in Putten doet zaterdag 11 mei mee aan de Nationale Molendag. De molen is open voor publiek en geïnteresseerden kunnen de molenaar ontmoeten. Tijdens een rondleiding door dit eeuwenoude monument van Putten laat het molenaarsteam bezoekers de molen aan het werk zien. De molenaars hopen op voldoende wind zodat ze ook het maalproces kunnen laten zien.

Putten

[Inschrijving Putten Power Run geopend
[16:00 Fontanusplein 1
Met nog vier maanden voor de boeg is de organisatie van de de Putten Power Run (PPR) weer in volle gang. Op zaterdag 11 mei wordt voor de negende keer de PPR gehouden. Start -en finish vinden plaats in het centrum van Putten (Fontanusplein). De deelnemers aan de halve marathon starten om 16.30 uur, alle overige afstanden starten om 17.00 uur. Het evenement is in de afgelopen jaren uitgegroeid naar een hardloopevenement van vijfhonderd deelnemers.
De Putten Power Run maakt onderdeel uit van het Rabobank Randmerencircuit. Daar maken naast de PPR de volgende evenementen onderdeel uit van: de Halve Marathon van Harderwijk (9 maart), de Halve van Nijkerk (13 april), de Bunschoten Eemmeerloop (25 mei) en de Halve Marathon Ermelo (1 juni). Inschrijven voor de PPR is mogelijk via www.inschrijven.nl

23 mei 2019

Putten

[Veertig jaar Badminton Putten
[19:00 Engweg 6
Badmintonvereniging Putten bestaat veertig jaar. Op 4 januari 1979 was het zover: de geboorte van de Badmintonvereniging Putten. Els en Piet Govers hebben, samen met Wil Wadie en vele anderen, de enige officiële badmintonclub van Putten opgericht. En nu, 40 jaar later, bestaat de club nog steeds. Zo'n veertigjarig jubileum vraagt erom dit uitgebreid te vieren. Daarom zullen er op 23 en 24 mei 2019 verschillende evenementen worden georganiseerd in de sporthal de Putter Eng. Op 24 mei zijn ook alle oud-leden en sponsoren van harte uitgenodigd. Dus zet de datum alvast in de agenda. Verder informatie over het programma zal nog volgen.

24 mei 2019

Amersfoort

[Concert Marcel Zimmer
[20:00 Angelinapolder 1-3
Marcel Zimmer geeft op vrijdag 24 mei samen met zijn band van 20.00 tot 22.30 uur een concert in de Ontmoetingskerk aan de Angelinapolder 1-3 in Amersfoort. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten bedragen 12 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl/marcel-zimmer

25 mei 2019

Putten

[28e Motary
[8:30 Fontanusplein 1
De voorinschrijving voor de 28e Motary op 25 mei 2019 is geopend. De Motary gaat dit jaar naar Dorsten in Duitsland. De 400 kilometer lange rit is inclusief alle catering en er wordt gereden voor het Bio Vakantieoord, zodat families met meervoudig gehandicapte kinderen kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Vorig jaar was de opbrengst 13.000,00 eurovoor Friends Indeed. Dit jaar kunnen belangstellenden voordelig een elektrische motor huren. Voor meer info zie de website www.motary.nl.

Putten

[Kofferbakverkoop
[8:30 Kiefveldersteeg 11
Bij de Mariahoeve kan iedereen op zaterdag 25 mei tussen 08.30 en 14.00 overtollige spullen verkopen vanuit de kofferbak van de auto. Aanhangwagens en marktkramen zijn niet toegestaan, een kleedje of zeil om achter de auto spullen op neer te leggen mag wel. De openstaande portieren van de auto worden gehanteerd voor de breedte van het verkoopkleed. Een standplaats voor de auto kost 5,00 euro. Aanmelden is van tevoren niet nodig, standhouders moeten zorgen dat ze er tussen 08.00 uur en 08.30 uur zijn. De theeschenkerij is open vanaf 08.30 uur en het museum vanaf 11.00 uur. Meer informatie: 06-30234032.

Putten

[Sponsorwandeltocht Hart voor Israël
[9:00 Grieteweg 7
De interkerkelijke werkgroep Hart voor Israël organiseert op zaterdag 25 mei een sponsorwandeltocht, waarvan de opbrengst gaat naar de zorggroep ALEH in Israël waar meervoudig gehandicapte kinderen verzorgd en ondersteund worden. Er zijn twee afstanden, 10 of 20 km en de route gaat via Norden, Volenbeek, Groevenbeek en het Speulderbos. De start is weer bij Grieteweg 7. Opgave via info@hartvoorisrael.nl of 0341-491349. Na opgave volgt een invulformulier en verdere informatie.

Putten

[Tweedehandskinderkledingmarkt
[10:30 Hoge Eng oost 44
Na het grote succes van vorig jaar wordt op zaterdag 25 mei weer een tweedehands kinderkledingmarkt georganiseerd aan de Hoge Eng Oost 44. De markt is van open van 10.30 tot 13.00 uur. Er mag kinderkleding, speelgoed en zwangerschapskleding worden verkocht. Er zijn nog plekken vrij. Interesse? Stuur een e-mail naar kinderkledingmarktputten@gmail.com.