• Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan de oldtimer vrachtwagens.

    automobielparade

Drie generaties met oldtimers

PUTTEN Misschien zitten Joop Ploeg en zijn team de laatste dagen nog even met de handen in het haar. Want met ruim tweehonderd inschrijvingen zit de automobielparade zaterdag 1 juli mudje vol.

Wijnand Kooijmans

 

Via Facebook meldt zich echter nog een inwoner uit Zwolle. Hij zal het wel weten maar meldt rustig: ,,Ik weet niet of ik mij heb ingeschreven Joop Ploeg, maar kom toch met mijn oldtimer naar Putten." Waarschijnlijk is er nog wel een plekje voor hem in de stoet van oldtimers, die om negen uur 's morgens vertrekt vanaf het parkeerterrein van De Meeuwen aan de Halvinkhuizerweg.

 

WEER Ploeg en zijn team zijn er klaar voor. Zoals ieder jaar is alles tot in de puntjes verzorgd en hoeven ze zich alleen maar om het weer zorgen te maken. Dat hebben ze niet in de hand. Stiekem wordt dan ook regelmatig naar de weersvoorspellingen gekeken. Leuk vindt Ploeg het dat, naast Belgen en Duitsers, uit het hoge noorden van Nederland drie generaties afreizen naar Putten. Opa is inmiddels 85 en neemt zoon en kleinzoon mee die ieder ook over een eigen oldtimer beschikken.

 

SPEKTAKEL Het wordt een heel spektakel waarbij Joop Ploeg een oproep doet aan vooral de inwoners van Putten langs de route te komen staan. Leuk voor hen maar ook voor de deelnemers die graag hun wagens tonen. De start van de toertocht is om 09.00 uur, het dealerplein gaat om 10.00 uur open. Om 11.00 uur komen de auto's Putten binnen waarna om 11.45 uur burgemeester Henk Lambooij de opening van de parade verricht. Lambooij is altijd een vaste gast is in de eerste wagen van de optocht. In de middaguren komt hij altijd terug, zij het dan zonder ambtketen en vergezeld door gezinsleden. Om 15.30 uur is de veiling van het kunstwerk van Jan Mastenbroek waarvan de opbrengst is bestemd voor de Veluwse Wens Ambulance. Vrijwilligers van deze organisatie zijn met de ambulance en een kraam ook aanwezig.

 

ROUTE Vanaf parkeerterrein linksaf Halvinkhuizerweg, eerste afslag Van Geenstraat; tweede afslag Voorthuizerstraat/Sprielderweg, rechts Sprielderweg, rechts Oude Prinseweg; links Krachtighuizerweg; einde rechts Batosweg; links Kolthoornseweg; rechts Huinerschoolweg, links Huinerweg; links aanhouden Knapzaksteeg; links Oude Nijkerkerweg, rechts Hogesteeg, rechts Allemolensteeg, rechts aanhouden Waterweg, links Waterweg/Hoornsdam, rechts Strandboulevard en rust bij Strandparc Nulde van Hoofdsponsor VDB-recreatie.

Na de pauze rechts Strandboulevard, links Hoornsdam, links Waterweg, rechts aanhouden Zuiderzeestraatweg, Stationsstraat volgen, tweede afslag Engweg/Stationsstraat/Putterweg, in bocht rechts aanhouden Engweg, 3e afslag Voorthuizerstraat/Engweg, tweede afslag Voorthuizerstraat/Garderenseweg, rechts Voorthuizerstraat/Postweg, Harderwijkerwegstraat/Verlengde Dorpsstraat, bij kerk rechtdoor Dorpsstraat, rechtsaf Dorpsstraat/Brinkstraat, rechtsaf Papiermakerstraat met uitzondering vrachtwagens die doorrijden naar de Brinkstraat.