Drietal misbruikt gestolen tankpas

PUTTEN In het buitenland zijn en ontdekken dat je tankpas is gebruikt om te tanken, voor meer dan 1100 euro. Aan die zaak besteede opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland woensdagavond aandacht.

Op de Van Geenstraat in Putten komt een Volkswagen Caddy aanrijden. Er stappen twee mannen uit. Een loopt naar de automaat om te betalen, de ander gaat tanken. Met een gestolen tankpas. De daders slaan op vier locaties toe.

De Caddy wordt ook gezien bij een Tinq-tankstation op de Ampèrestraat in Harderwijk. Er wordt niet getankt, maar uit het witte busje rechts komt een man. Hij loopt naar de Caddy toe, praat met de bestuurder en het lijkt er op dat hij iets afgeeft.

De politie komt graag in contatc met mensen die de daders herkennen. De betalende man is ongeveer 35 tot 45 jaar oud, heeft kort donker haar, een donker overhemd, lichte spijkerbroek en zwarte schoenen.

De man die gaat tanken is 60 tot 70 jaar, heeft grijs kort haar, een bril, normaal tot stevig postuur, blauwe jas of vest en een blauw/wit geblokt overhemd en een donkere broek.

Ook stapt er een man uit het Mercedes-busje. Deze is 55 tot 60 jaar oud, heeft kort grijs haar, droeg een zwarte jas/vest en een donkere broek met donkere schoenen.