• Politie
  • Inbrekerswerktuig dat werd aangetroffen in het voertuig.

    Jelle van Heerikhuize

Drugsrijder aangehouden met inbrekerswerktuig

PUTTEN Wijkagenten hebben zaterdagmorgen in Putten een personenauto aangetroffen met daarin een bestuurder die onder de invloed van drugs aan het rijden was. De man kon zich niet legitimeren, maar al snel bleek dat hij een tweelingbroer heeft. ,,De tweelingbroers zijn beiden zwaar GHB-verslaafd en geven bij politiecontrole dikwijls elkaars persoonsgegevens op", aldus wijkagent Jelle van Heerikhuize.

Met behulp van een identificatiezuil konden vingerafdrukken van de man worden bekeken. Zijn identiteit werd hierbij vastgesteld.

AMFETAMINE De politie vroeg ook aan de bestuurder of hij drugs gebruikt had. ,,Nee, alleen GHB," antwoordde hij volgens de politie. Uit een speekseltest bleek dat hij oom amfetamine had gebruikt. Een bloedproef bij een ggd-arts volgt nog, maar de bestuurder weigert medewerking. 

INBREKERSWERKTUIG De personenauto waarin de bestuurder reed, werd ook doorzocht. Hierbij werd inbrekerswerktuig aangetroffen.

SPECIALE CEL Vanwege mogelijke risico's die gepaard gaan met GHB-verslaving, zit de man op dit moment vast in een speciale cel.