• Politie Amersfoort

Dwangsom voor reparaties van autoruiten

PUTTEN Het bedrijf GlassPoint heeft een dwangsom van duizend euro opgelegd gekregen. Dit om te voorkomen dat opnieuw activiteiten in Putten worden aangeboden, zonder dat daarvoor de benodigde vergunning is verleend.

 

Aan de dwangsom is door het college van burgemeester en wethouders een maximum van vijfduizend euro verbonden. Een gemeentelijk toezichthouder betrapte drie personen van het bedrijf die op de Gervenhof autoruiten aan het repareren waren. Het gereedschap stond opgeslagen in een wagen van GlassPoint. Autobestuurders werden door de drie aangesproken en gewezen op de mogelijkheid hun autoruiten te laten repareren.

 

De eigenaar van het bedrijf is van mening dat zijn medewerkers niet aan het venten waren. Maar volgens de geldende normen binnen de gemeente Putten is voor dit soort activiteiten wel degelijk een vergunning nodig. De eigenaar gaf aan dat hij zijn medewerkers in het vervolg niet meer laat opdraven in Putten.

 

Ondanks deze toezegging vindt het college dat desondanks een dwangsom moet worden opgelegd, omdat hiervan een preventieve werking uitgaat. Wanneer de eigenaar zijn belofte nakomt, hoeft hij bovendien niet te vrezen ooit een dwangsom te moeten betalen.