• VVV Putten
  • VVV Putten

Eerste keer Fratsen in winkelcentrum Putten

PUTTEN Voor de eerste keer wordt zaterdag het evenement 'Fratsen' georganiseerd in Putten. Het evenement dat ontstaan is uit een samenwerking tussen Cultuurkust, Winkelcentrum Putten en VVV Putten-plus geeft een podium aan diverse kunst en cultuuruitingen.

Vele kunstenaars zullen tijdens het evenement hun technieken en hun werk laten zien. Ook de bezoekers van het evenement kunnen aan de slag. Zo is er de mogelijkheid om een eigen van Gogh te schilderen, kan er gekrijt worden op het krijtplein en is er voor de kinderen een Doe&Beleef plein van Kindcentrum Putten.

Een karikatuurtekenaar zet mensen 'op de gevoelige plaat' en ook zal er livemuziek in de straten aanwezig zijn. Theater Stroud neemt Peter Lusse mee naar hun stand. De bekende 'alleskunner' komt vertellen over zijn voorstellingen met het Trio Particolare en staat klaar om vragen van het publiek te beantwoorden.

Tijdens Fratsen worden er diverse workshops en demonstraties gegeven waarbij bezoekers soms ook zelf aan de slag kunnen gaan. Zo worden er Bijenwaskaarten gemaakt, kan je klompen schilderen, leuke armbandjes maken en aan het einde van de middag komt Drumble Dance een bijzondere workshop geven. Bij DA Verweij kan iedereen een parfumfles laten personaliseren.

Gerrit van Emous maakt 'Steelfies'. Deze selfie van staal mag mee naar huis als uniek eigen kunstwerk. Hans Krudde, professioneel fotograaf, maakt tijdens Fratsen mooie foto's van bezoekers met hun huisdier. Bij HoutTerug in de Poststraat zal Jan Mastenbroek ter plekke een boomstam carven.

,,Het wordt echt een feestje. Altijd spannend zo'n eerste keer voor een nieuw evenement, maar met het enthousiasme van de deelnemende artiesten, kunstenaars en winkeliers moet dat zeker goed komen", aldus Suzanne van den Bor namens de VVV Putten-plus. Het volledige programma met plattegrond wordt tijdens het evenement verspreid en is verkrijgbaar bij de verschillende stands.

Een aantal werken zijn reeds te bewonderen in een aantal etalages van Puttense winkeliers. Kunstenaars hebben met producten uit de betreffende winkel een kunstwerk gemaakt. Zo is er in de etalage van Van Ganswijk Mode een groots werk van Mayella Geskus te zien, staat er een Frats van Marijke Sondorp in de etalage van Beadare Beads & Jewelry en heeft Astrid Krauts een mooie creatie gemaakt met een kaas van Domburg Kaas en Noten.

Verder is bij Sport-Inn een werk van Gerrit van Emous te zien, Madelon Weinbergen heeft de wol van Creatief verwerkt in een mooi schilderij en Hans Krudde toont een prachtige foto in de etalage van Discus van Dijk. In de Truienwinkel zijn hoeden en accessoires van Alette ter Borg te zien, Jo Aerts toont zijn werk in de etalage van DA Verweij en Barbara Anthonissen heeft haar Hex-signs tentoongesteld bij de Stoffen & Babystudio.

Fratsen vindt plaats in het winkelcentrum van Putten tussen 11.00 en 17.00 uur op zaterdag 29 juli.