Eerste wisselbeker Putten Power Run naar Van de Kamp Stucadoorsbedrijf Ermelo

PUTTEN Voor het eerst werd binnen de Putten Power Run een bedrijvencompetitie gehouden. Met André Knol (2e), Bas Jan Stoute (7e) en Jeroen Celie (11e) met de beste drie tijden voor hun bedrijf werd Van de Kamp winnaar van de eerste "Road to Ambition". Aan de competitie werd deelgenomen door o.a. onze sponsoren Jansen Techniek (3e), Guliker Gas- en oliehandel (5e) en RABO Randmeren (6e).

Op vrijdag 15 mei 2015 stonden bijna 500 deelnemers aan de start voor de 5e Putten Power Run om vanaf het Fontanusplein het mooie maar pittige parcours in de bossen rondom Putten te lopen. Na de laatste voorbereidingen deze week, een oplopend aantal voorinschrijvingen, de laatste controle en bewegwijzering van het parcours kon om 17.00 uur het startsein gegeven worden Ard Kleijer. Na muzikaal onthaal door de Julianaband uit Uddel op de Brinkstraat werden de deelnemers op de grens van het parkeerterrein achter het gemeentehuis en het Fontanusplein "binnen gepraat" door Henk Borgmeijer, ook voor hem de 5e keer Putten Power Run. Alle uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl en start/finish foto's via www.puttenpowerrun.nl

Halve marathon

Bij de halve marathon waren alle ogen gericht op Fransua Woldemariam uit Almere, bekend in de regio, maar nog niet eerder in Putten aan de start geweest. Hij finishte de halve marathon in een tijd van 1.15.50, gevolgd door Fred Keurntjes uit Zevenaar in 15.19.46 en Juha Roestenburg uit Woerden in 1.22.19. In totaal stonden 56 mannen aan deze start.

Er kwamen 16 vrouwen aan de start, waarvan Kirsten Hogebrug uit Ermelo met 1.43.35 de snelste was, direct gevolgd door Leanne Teunissen (winnaar 2014) uit Putten met 1.44.19. Derde werd Esmeralda Petrus uit Apeldoorn met 1.48.36.

Kwart marathon

In navolging van de hardloopevenementen werd de 10km dit jaar uitgebreid naar 10km en 548 meter. Maar liefst 112 mannen en 57 vrouwen stonden klaar om hun snelste tijd op dit parcours neer te zetten. Bij de mannen ging de eerste plaats naar Koen van Dijk uit Amersfoort. Eerste Puttenaren waren Alwin Roordink en Bram van de Ree.

Bij de dames eindigde Tessa Boekelo uit Harderwijk op de 1e plaats, gevolgd door Anya van der Gugten uit Amersfoort en beste Puttense werd Marieke van Essen op de 3e plaats.

5 km

Verreweg het grootste aantal deelnemers had zich ingeschreven voor de 5 km. Sommigen voor het eerst, speciaal toegewerkt naar deelname aan deze Putten Power Run, lopend naast doorgewinterde ervaren hardlopers. De snelste tijd bij de mannen was voor Ruben Sansom uit Wageningen, hij werd na 16.20 onder luid applaus ontvangen door de grote groep toeschouwers die zich rondom de finish had verzameld. Snelste Puttenaar was Henk Jan Ruitenbeek. Bij de dames mochten de Puttense dames Rosanne Meester en Sandra Sakkers resp. de 1e en 2e prijs in ontvangst nemen.

Bij de in deze afstand opgenomen jeugdwedstrijd gingen de prijzen naar Karlijn van den Hoek (15jr) vorig jaar 2e, Willemein van 't Ende (12jr) en Sanne Kremer (13jr) en Stijn van der Heijden, Ruben Kleijer en Gilliam van Beek (allen 12 jr).

De organisatie van een dergelijk evenement is onmogelijk zonder onze sponsoren en de vele vrijwilligers die zich ingezet hebben voor uitzetten en opbouwen van het parcours en start en finish, waterpunten, de verkeersregelaars en vele anderen, die nadat de laatste loper binnen was en de prijzen waren uitgereikt, zich alweer van hun beste kant lieten zien: het plein was heel snel weer keurig opgeruimd.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde Putten Power Run. Op naar 6 mei 2016!