• JongPutten
  • JongPutten
  • JongPutten
  • JongPutten
  • JongPutten

Elfhonderd kinderen doen mee aan KoningsSpelen Putten

PUTTEN Zo'n elfhonderd kinderen doen vrijdag 20 april mee aan de zesde editie van de KoningsSpelen in Putten. Het thema dit jaar is 'Binnenste Buiten' want iedereen mag meer buitenspelen. De activiteiten van KoningsSpelen duren van 09.30 tot 12.00 uur.

JongPutten en verschillende sportverenigingen uit Putten hebben de handen ineen geslagen om de KoningsSpelen te organiseren voor alle leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de veertien Puttense basisscholen. Aangezien er elfhonderd kinderen deelnemen, is het programma verdeeld over vier locaties. Groep 5 is te vinden op het terrein van SDC Putten, groep 6 sport op het buitenterrein van KV de Meeuwen, groep 7 is in sporthal de Meeuwen en bij tennisvereniging de Vale Ouwe en groep 8 is in en rondom het Bosbad.

ONTBIJT OP SCHOOL Dit jaar bestaan de KoningsSpelen weer uit het Koningsontbijt, de Koningssportdag en als warming-up het lied van Kinderen voor Kinderen. De kinderen ontbijten op school, daarna gaan ze op weg naar de diverse sportlocaties. De warming-up start overal om 09.30 uur met de ingestudeerde dans Fitlala.

JongPutten heeft het dansje samen met een aantal leerlingen gedanst en heeft hier een video van gemaakt. De afgelopen weken konden alle deelnemers de dans goed oefenen door middel van deze video. De KoningsSpelen zijn ook een uitgelezen kans om alle kinderen én ouders een belangrijke boodschap mee te geven. ,,Samen goed ontbijten en actief bewegen is heel belangrijk voor de gezondheid. Jongeren Op Gezond Gewicht Putten is erg blij met deze medewerking het hangt nauw samen met het doel van JOGG-Putten: een gezonde jeugd in Putten.'' Om 10.00 uur start het sportprogramma en de KoningsSpelen zijn rond 12.00 uur afgelopen.

Om de KoningsSpelen in goede banen te leiden, heeft een groot aantal partijen zich ingezet. Organisatie en begeleiding is in handen van JongPutten in samenwerking met dertig studenten van MBO sportacademie Amersfoort en dertig leerlingen van Groevenbeek College Putten. Ook de Puttense sportverenigingen werken mee aan de KoningsSpelen.