Energieloket voor de Veluwe gelanceerd

PUTTEN De Veluwe is een energieloket rijker. Veluwe Duurzaam is een energieloket en tegelijkertijd een platform waar allerlei duurzame informatie en  initiatieven van de Noord-Veluwe op te vinden zijn. Wethouder Pieter Teeninga van Harderwijk, portefeuillehouder duurzaamheid in de regio, heeft de website donderdag feestelijk gelanceerd. Bij de lancering waren onder anderen de wethouders José Oosthoek (gemeente Elburg), Jan van Eijsden (gemeente Ermelo) en Jaap Groothuis (gemeente Nunspeet) aanwezig. Ook lokale bedrijven en inwoners waren aanwezig bij de lancering.

Met het energieloket willen de gezamenlijke gemeenten duurzaam bouwen, wonen en leven een impuls geven. ,,Samen willen we energiebesparing gemakkelijker maken", zei Teeninga tijdens zijn speech. De aanwezige bestuurders spraken hun waardering uit voor de inzet die wordt getoond in de regio.

Bij het digitale energieloket kunnen inwoners en bedrijven terecht voor vraag en aanbod op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Daarnaast biedt de site een plek aan allerlei initiatieven met aandacht voor natuur en milieu. Voorbeelden zijn Repair Cafe's, energiecoöperaties en natuurverenigingen. ,,Persoonlijk vind ik de voorbeeldwoningen een heel mooi onderdeel. Huiseigenaren kunnen laten zien wat voor maatregelen ze hebben genomen in hun woning. Bij de maatregelen kunnen ze aangeven wie dit heeft uitgevoerd , wat een mooi visitekaartje oplevert voor deze bedrijven", aldus Marjolijn Bos, projectmanager van Veluwe Duurzaam.

Evert Raaijen, die met zijn woning op de website staat, lichtte enthousiast zijn woning toe: ,,Met alle duurzame maatregelen die we hebben toegepast is onze woning nu energieneutraal. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je hier niet in investeert! Graag inspireer ik anderen en daarom staat mijn huis op de website."

De bestuurders uit de regio benadrukten dat het bedrijfsleven, onderwijs, politiek en particulieren samen de Veluwe duurzaam moeten maken en moedigen daarom alle partijen aan zich te presenteren op Veluwe Duurzaam. Het is een initiatief van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Bekijk de website op www.veluweduurzaam.nl.