• EO

EO documentairereeks 'Typisch Veluwe' start maandag

VELUWE De EO toert vanaf maandag 11 februari voor de docu-serie 'Typisch' drie weken lang dwars over de Veluwe. Tussen de weilanden, in de bossen en op de heide volgt Typisch het dagelijkse leven van een aantal bijzondere Veluwenaren. Ver weg van stadse fratsen en vluchtige trends leven boeren, burgers en buitenlui hier met elkaar én met de natuur.

In de twaalfdelige serie Typisch Veluwe volgt de kijker het dagelijkse leven van bijzondere bewoners van de Veluwe: van Elspeet tot Putten en van Garderen tot Harderwijk. In de eerste aflevering wordt het Veluwse sprookjesleven van schaapsherderin Christien ruw verstoord door slecht nieuws. De 83-jarige meneer Edelman grijpt verjaardag aan om meer Veluwse vrienden te maken. En Aart heeft het helemaal gehad met afdingende klanten in zijn snuffelhal vol antiek en curiosa.

VELUWS HUTJE Cor houdt zijn herinneringen aan z'n tijd in Afrika levend in zijn Veluwse hutje in de bossen. Lammert speelt de sterren van de jeu-de-boulesbaan onder toeziend oog van zijn mascotte én levensgezel, papegaai Luna. En Gerrit ontpopt zich als de Fellini van de Veluwe tijdens zijn filmexpeditie langs Veluwse landgoederen. Gert moet noodgedwongen afscheid nemen van zijn grote passie: z'n sjoelbakken. En het kleine huisje van Kees barst uit zijn voegen door zijn grote en nogal ongebruikelijke familie.

Typisch Veluwe is een onderdeel van de Typisch-reeks, waar EO en BNNVARA afwisselend invulling aan geven. Typisch Veluwe is drie weken lang van maandag ttot en met donderdag te zien om 19.15 uur op NPO 2.