• Winkelcentrum Putten wordt zaterdag 14 december omgetoverd tot een indrukwekkend winters decor.

    Henk Hutten
  • Winterfeest

    VVV Putten

Eskimolandschap op Winterfeest in centrum

PUTTEN Winkelcentrum Putten organiseert op zaterdag 14 december weer het Winterfeest in het winkelcentrum. Dit jaar is er een nieuw concept toegevoegd aan het feest. Het pleintje bij de kruising van de Dorpsstraat en Achterstraat wordt omgetoverd tot een gezellig Eskimolandschap. Iedereen kan langskomen en beleven hoe het is om als Eskimo te leven en de échte winterse sferen ervaren.

,,Wij zijn dit jaar de samenwerking aangegaan met een groep enthousiaste studenten van het Saxion college in Deventer'', vertelt Gerieke Dunsbergen van VVV Putten. ,,Zij hebben de uitdaging aangenomen om iets unieks te maken van het plein wat past binnen het concept van het Winterfeest. Hierbij werken studenten van de opleiding Tourism Management en Interior Design and Styling (Jan des Bouvrie Academy) samen. Het belooft een sfeervol geheel te worden met verrassende activiteiten en lekker eten en drinken.'' Zo kan het winkelend publiek Iris de Eskimo spotten, een kijkje nemen in haar iglo en haar sledehonden ontmoeten. Het is deze dag mogelijk haar husky’s te knuffelen en aaien. Hierbij is ook een begeleider aanwezig die graag meer over de honden vertelt en de orde houdt. Daarnaast is het mogelijk een te gekke foto te maken in de 'photobooth', waarbij het net lijkt alsof je op bezoek bent bij de Eskimo’s.

VISSEN VANGEN Eskimo’s komen door middel van wakvissen aan eten. Het is een manier van eten verzamelen waarbij ze met een vishengel of speer door een gat in het ijs vissen vangen. Tijdens deze dag is er ook een activiteit waarbij iedereen kan ervaren hoe dit vissen gaat en is er een té gekke prijs mee te winnen, die gesponsord wordt door verschillende winkeliers van Putten.

Proef tijdens deze dag ook het lievelingseten van een Eskimo: een gerookt visje, of geniet van lekkere drankjes op het gezellige terras of andere warme gerechten zoals Kaiserschmarrn. In de avond is er een gezellige lounge waar iedereen kan genieten van livemuziek onder het genot van een drankje en hapje.