• Arie Molendijk taxeert boeken.

    Ed van Alem
  • Wereldkaart uit de Ortelius atlas

    Aniquariaat Molendijk

Gerenommeerde taxateur Arie van Molendijk komt naar Putten

PUTTEN In het bezit van een oude boeken, bijbels en kaarten? Met mazzel kan het zo duizenden euro's opleveren. Taxateur Arie Molendijk komt naar Hotel Mooi Veluwe in Putten op vrijdag 29 november. Molendijk is bekend van zijn taxatiewerk van honderden boeken, prenten en ander documentatiemateriaal.

Onlangs vierde Molendijk zijn jubileum van 2000 taxatiedagen. Tijdens een van zijn taxatiemiddagen ontdekte hij een Ortelius atlas uit 1598 die vervolens 32.000 euro op tijdens een veiling in Leiden. De taxeur werkt al jarenlang samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen.

VOORWAARDEN Tijdens de taxatiemiddag in Putten kunnen zeldzame boeken zoals bijbels, oude atlassen, geillustreerde werken, reisboeken, handschriften, documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto's, anischtkaarten of prenten worden getaxeerd. De taxaties vinden alleen plaats op locatie, dus niet via telefoon, mail of foto's. Kosten verbonden aan het taxatiewerk zijn 5 euro van 1 tot circa 10 boeken of seriewerken. Voor grotere partijen/bibliotheken wordt 25 tot 50 euro gevraagd. Een taxatierapport wordt enkel opgemaakt bij waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen afgesproken tarief. 

De taxatiemiddag vindt plaats op vrijdag 29 november van 13.00 tot 15.45 uur in hotel Mooi Veluwe in Putten. Het adres is Garderenseweg 154. Voor meer informatie zie de site.