• Erik Rudolfs
  • Erik Rudolfs
  • Erik Rudolfs

Kerstmarkt, koren en Eskimodorp tijdens Winterfeest

PUTTEN Het winkelcentrum van Putten wordt zaterdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur omgetoverd tot een indrukwekkend winters decor. Met een sfeervolle kerstmarkt, livemuziek, verrassende kinderactiviteiten en lekker eten biedt het Winterfeest voor ieder wat wils.

Nieuw dit jaar is het Eskimodorp. Daar kan het winkelend publiek Iris de Eskimo spotten, een kijkje nemen in haar iglo en haar sledehonden ontmoeten. Het is deze dag tevens mogelijk haar husky's te knuffelen en aaien. Eskimo's komen door middel van wakvissen aan eten. Tijdens deze dag kunnen geïnteresseerden dit ook proberen en er een prijs mee winnen.

In de Molenstraat toveren kunstenaars ijsblokken om tot kunstwerken. Het 'carven' van de kunstwerken is een bijzonder om te aanschouwen.

WINTER THEATER Na het succes van vorig jaar komt ook het Winter Theater weer terug. Verschillende koren en dansgroepen treden op. Zo geven de kinderen van Badabounce performances en valt te genieten van Popkoor Just Fun, Swinging Harderwijk en vocalgroep 5Hoog. Naast de verschillende optredens is er in het theater ook een kunstexpositie te zien met onder andere schilderijen, keramiek en andere kunstwerken.

Naast al deze optredens zijn er in het centrum op diverse plekken nog veel meer live muzikanten te beluisteren. Zo valt er te genieten van het zevenkoppig mannenkoor B-Eagles en shantykoor de Kajuitzangers. In de historische Oude Kerk kunnen bezoekers genieten van het mini-kerstconcert 'Joy to the world'.

WENS Als vanouds zal er weer een sfeervolle kerstmarkt zijn waar kerst- en winterproducten te koop zijn en leuke activiteiten plaatsvinden. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Zo zijn er vers bereide wintergerechten, erwtensoep, oliebollen en natuurlijk warme chocolademelk te verkrijgen op de kerstmarkt. Midden in het centrum staat dit jaar de 'Boom van Hoop' waar iedereen een mooie wens in kan hangen.

Het Winterfeest heeft daarnaast kinderactiviteiten zoals een 'meet and greet' met Elsa en Olaf en het sprookjesachtige Winterwonderlandplein van KindCentrum Putten, waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, knutselen en marshmallows smelten bij het kampvuur. Tijdens een workshop van BallonnenMarjoke leren ze ballonfiguren maken. Inschrijven kan via info@ballonnenmarjoke.nl of tijdens de Wintermarkt op de lijst. Ten slotte kunnen kinderen ook een rondritje maken in het wagentje met paard Bartje.

TREKKER LIGHT TOUR Een publiekstrekker is de 'Trekker Light Tour'. Een optocht van circa 25 met lichtjes versierde trekkers door Putten. Zij eindigen 's avonds in de Verlengde Dorpsstraat en zijn daar dan te bewonderen.

Meer informatie, het programma en de plattegrond is te vinden op de website van Winkelcentrum Putten: www.winkelcentrumputten.nl.