• Liane van Steeg

Kijk achter de Staldeur in Putten

PUTTEN Diverse boerderijen in het buitengebied van Nijkerk en Putten stellen op zaterdag 10 augustus hun boerderij open voor publiek. De organisatie Kijken bij de Boer organiseert op die dag namelijk een fietstocht die de deelnemers een kijkje achter de staldeuren geeft. 

Tijdens de route van achttien kilometer komen de deelnemers langs een kalkoenen-, kalveren-, varkens- en geitenboerderij. De staldeuren staan open om te kijken, leren, onderzoeken en genieten. Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en voor iedereen is er een hapje en een drankje.

DEELNEMENDE BOERDERIJEN De deelnemers starten bij de geitenboerderij van de familie Dekker aan de Klunenweg 4 in Putten. Na een bezoek aan de geitenboerderij komen de fietsers langs de varkensboerderij van de Familie Dekker aan de Meskampersteeg 29. De derde locatie op de route is van de familie Bloed. Hun kalverenboerderij zit aan de Allermolensteeg 4. Tenslotte brengen de deelnemers een bezoek bij de kalkoenenboerderij van de familie Van den Hazel aan de Oude Nijkerkergweg 52, om vervolgens door te fietsen en weer te eindigen bij de familie Dekker aan de Klunenweg.

Meer informatie en de volledige route is te vinden op: www.kijkenbijdeboer.nl/nijkerk/