• logo

    VVV Putten

Komende maanden diverse activiteiten onder de noemer ‘Putten Herdenkt’

20-09-2019, 15:17 | Lezersnieuws | VVV

Net als de rest van Gelderland schenkt ook de gemeente Putten in de periode september 2019 tot en met mei 2020 veel aandacht aan het oorlogsverleden en het feit dat het in 2020 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd is.

De komende maanden worden er in Putten diverse activiteiten georganiseerd onder de noemer ‘Putten Herdenkt’. De activiteiten staan de komende periode in het teken van de herinnering aan de Razzia waarbij 75 jaar geleden 661 mannen werden weggevoerd.

In het historisch museum De Tien Malen is een expositie over de razzia te bezoeken. In deze expositie worden diverse bijzondere attributen die te maken hebben met de razzia tentoon gesteld. Zo kun je o.a. de stengun zien die gebruikt werd bij de aanslag die leidde tot de razzia. De officiële herdenking van de Razzia wordt op woensdag 2 oktober gehouden. Van 23 september tot en met 3 oktober vinden er naast de tijdelijke expositie in het museum ook vele andere activiteiten plaats zoals een stille tocht, een forumavond, lezingen, voorstellingen en presentaties.

Een flyer met het volledige programma is verkrijgbaar bij VVV Putten. Daarnaast is het programma te vinden via www.puttenherdenkt.nl.